2020 augusztus 26.

Az európai klubok megkezdték a szezon előtti felkészülést

Minden bizonytalan, hiszen a koronavírus-járvány még nem ért véget, de a versenynaptár nagy részét már meghatározták a klubok pedig elkezdték a felkészülést.

MTI Fotó: Czagány Balázs archív

Itthon a Magyar Kupával elindult a vízilabdaélet, igaz a koronavírus fertőzések megszakították, de szeptemberben folytatódik a sorozat, valamint a bajnokság is elindul a hétvégén.

Olaszországban a két nagy: a Recco és a Brescia is vízbe csobbant. Előbbi Szardínián, utóbbi Lignano, Sabbiadoron fokozza a tempót. A talján kupa szeptember közepén, a bajnokság október elején indul.

Hétfőn a Barceloneta is megkezdte a tréningeket. A spanyol liga október 2-án startol. Horvátország és Görögország azon kevés országok közé tartozik, ahol befejezték a 2019/2020-as idényt. Érdekesség, hogy a délszláv bajnokság végére is pont került, de a következő szezonról még nem határoztak. A szerb klubok is élet jelet adtak magukról az elmúlt hetekben, itt szeptember végén várható a kezdősípszó.

A német bajnokságot folytatják, és majd szeptemberben várható a vége. Az orosz és a román bajnokság pedig október elején startol.

Érdekesség, hogy a LEN is alternatív megoldással készül a Bajnokok Ligájára. Ha beütne a járvány, a főtábla küzdelmeit három vagy négy fázisban bonyolítanák le, erről itt írtunk részletesen. Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek