2018 április 28.

Az Eger két kulcsjátékosa nélkül ugrik vízbe a Recco ellen

A Bajnokok Ligája szombati fordulója előtt Dabrowski Norbert változtatott csapatán, így egy újoncot is avathat a hevesi együttes.eger20180401

Fotó: egrivizilabda.hu / facebook

Fontos, ám, de nem létfontosságú meccset játszik az Eger Genovában. A hevesi együttes már ott van a BL végső küzdelmeiben, így Dabrowski Norbert megengedhette, hogy Decker Ádámot és Hosnyánszky Norbertet pihentesse – áll az egrivizilabda.hu-n.

Kürti Dominik így bemutatkozhat a legrangosabb európai kupaporondon. Először nem is nagyon akartam elhinni, hogy hova is utazok, amikor Dabrowski Norbi megkeresett, de aztán természetesen nagyon izgatott lettem – így a fiatal játékos.

Akkor tudtam meg, hogy többen is hiányozni fognak a csapatból, így pedig lehetőség nyílik előttem, hogy bemutatkozhassam a Bajnokok Ligájában. Mondanom sem kell mekkora megtiszteltetés ez nekem, pláne, hogy nem is egy alacsonyabban rangsorolt együttes ellen tehetem ezt meg, hanem a világ egyik legjobbjának otthonában. Bízom benne, hogy kapok majd néhány percet és ismét bizonyíthatok. Szerencsére bíznak bennem, én pedig nagy elszántsággal tekintek előre a feladatomra. Otthon is nagyon örültek a hírnek, a családom, a barátaim mind-mind gratuláltak. Főleg a testvéremnek okoztam ezzel nagy boldogságot, hiszen ő nagyon régóta figyeli a pályafutásomat, és amikor teheti, ott szurkol nekem a mérkőzéseimen. Ezért is éri meg ennyit dolgozni már kisgyermek kortól kezdődően, mert hogyha hiszel magadban, az elvégzett munkában, alázattal vagy a sportág iránt, és tiszteletet mutatsz az edzőid felé, akkor elérhetsz erre a szintre is. Én nagyon büszke vagyok rá, hogy ilyen társaságba kerültem, és, hogy ilyen szintű találkozón bizonyíthatok, de ez még mindig csak egy állomás, továbbra is sokat kell még edzenem ahhoz, hogy egyszer majd én is meghatározó játékos lehessek – fejezte be Kürti Dominik.

A Bajnokok Ligája., 13. fordulójának programja:

A-csoport:

Április 28., szombat:

12.00 Barceloneta – Brescia

18.30 Partizán Belgrád – Jug Dubrovnik

19.15 Dinamo Moszkva – Olympiakosz

Április 30., hétfő:

19.30 Waspo Hannover – A-Híd OSC Újbuda

Az A-csoport állása:
1. Olympiakosz 31 pont
2. Barceloneta 27 pont
3 Jug Dubrovnik 22 pont
3. Dinamo Moszkva 22 pont
5. Brescia 22 pont
6. Hannover 9 pont
7. OSC 7 pont
8. Partizan Belgrád 0 pont

B-csoport:

Április 28., szombat:

18.15 Steaua Bukarest – Szolnoki Dózsa

19.00 Jadran Herceg Novi – Alphen

20.30 Pro Recco – ZF-Eger

Április 29., vasárnap:

12.00 Sabadell – Spandau 04

A B-csoport állása:
1. Recco 33 pont
2. Eger 28 pont
3. Szolnok 24 pont
4. Spandau 21 pont
5. Jadran Herceg Novi 16 pont
6. Steaua 12 pont
7. Sabadell 9 pont
8. Alphen 0 pontHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek