2015 szeptember 23.

Az Eger is hozta a kötelezőt, az újonc Miskolciak ellen

A tavalyi bronzérmes Eger az idei újonc Miskolcot fogadt az OB I. első fordulójának egyik záró mérkőzésén. Egy gólgazdag mérkőzésen, esélyeshez méltóan győztek az egriek, de a Miskolcnak sincs szégyenkezni valója.

FSZ_1291Fotó: egrivizilabda.hu

Egy jó hangulatú, történelmi mérkőzésen feszült egymásnak az Eger és a Miskolc együttese. Dr. Sike József legényei bizonyítani akarták rátermettségüket és szerették volna megmutatni az ergieknek, hogy nem ok nélkül jutottak fel az OB I.-be.

Dabrowski Norbert csapata nem bízta a véletlenre az eredmények alakulását, saját kezükbe vették az irányítást. Ennek megfelelően 3-1-es egri vezetéssel zárult az első negyed. A második játékrészre sem találta meg az ellenszert a Miskolc, Hárai Balázs szenzációs játékának köszönhetően újabb három gólt ért el az Eger, így a félidőre már 6-1 állt az eredményjelzőn.

Dr. Sike József a nagyszünet alatt rendet tett a fejekben és látszólag egy új csapatot küldött vissza a medencébe. A siker nem is maradt távol a csapattól, négy egymást követő miskolci gól érkezett és ezzel újra nyílttá vált a mérkőzés. Az Eger mellett szólt a rutin, akik a hirtelen nyomás ellenére sem estek pánikba és újabb három gólnak köszönhetően 9-6-ra mentették a harmadik harmadot.

Az utolsó játékrészre fizikailag elfáradt a Miskolc, az Eger négy dobott góljára csak egy válasz érkezett. A végére diadalmaskodott a rutin és 13-7 arányban a Dobrowski-legények győztek. Az újonc Miskolc csapata viszont nagyon szimpatikus játékkal belopta magát a vízilabdát szeretők szívébe.

ZF-Eger – Miskolc VLV 13  – 7  (3-1, 3-0, 3-5, 4-1)

Gólszerzők: Vapenski 3 gól; Erdélyi, Hárai, Csuk  2 gól; Szivós, Lőrincz, Zalánki és Angyal 1 gól illetve Njegovan 4 gól; Hegedűs, Somlai és  Petkovics 1 gól

Hárai Balázs (Eger):

“Igazából a harmadik negyed volt, ami nem sikerült jól. Ekkor leblokkoltunk, ők meg kaptak egy kis önbizalmat. Ezt semmiképpen sem szabad megengedni, nagyon jól kezdtük a mérkőzést, de azon a ponton kicsit kiengedtünk. Mindenféle képpen tanulság lesz a jövőre nézve. Most olyan 65-70%-os állapotban vagyunk, azon dolgozunk, hogy amikorra kell, elérjük a maximális teljesítményt.”

Dr. Sike József (Miskolc – edző):

“Nem maradt bennem hiányérzet, mert mérkőzés előtt azt mondtam a Norbinak, hogy ha mi jó edzőpartnerek tudunk lenni, akkor az már szép eredmény egy újonnan feljutott csapatnak. Úgy gondolom, hogy jó partnerei voltunk az Egernek. Mi még nem szoktuk meg ezt a ritmust, test-test elleni küzdelemben gyengébbek vagyunk. Fizikailag még nem érjük el az OB I.-nek a felső részét, ezen kell majd javítani, jövőre már érdekesebb lesz. Nagyon jó érzés volt itt játszani, Miskolc első OB I.-es mérkőzését vívtuk meg itt a szentélyben, ez egy történelmi pillanat.”

Dabrowski Norbert (Eger – edző):

“Nem lepett meg a rövidzárlat, mert nem csak a mi hibáink látszódtak ott, hanem a Miskolc előnyei is. Ahol tartanunk kell, ott ez abszolút benne van, örülök, hogy fel tudtunk állni. Azt gondolom, hogy a mai vízilabdában 7 gólt kapni nem egy rossz dolog, 13 gólt lőni úgy, hogy az ellenfél kapusa parádésan védett, nem lehetek elégedetlen. Ott tartunk, ahol jelenleg kell.”

N.V.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek