2015 március 10.

Az Eger a Bajnokok Ligája 2016-os, budapesti hatos döntőjében

A nemzetközi szövetség (LEN) szabályzata értelmében a rendező nemzet szabadkártyával rendelkező klubja automatikusan ott lehet a Bajnokok Ligája hatos döntőjében. 2016-ban és 2017-ban Budapest rendezi a férfi vízilabdázók legrangosabb kupájának fináléját. Vízilabda Eb

Kemény Dénes, a magyar szövetség elnöke az Inforádiónak adott interjújában kifejtette: “A LEN lebonyolítási szabályzata szerint a rendező nemzet szabadkártyás csapata, jelen esetben az Eger, bármilyen eredményt ér el a selejtező csoportban, automatikusan része a végjátéknak”.

A szövetség elnöke azt is elmondta, Athén és Isztambul is szóba került a 2016-os és a 2017-es bajnokok Ligája Final Six rendezésére, de Gyárfás Tamás, a LEN gazdasági vezetője hatékonyan lobbizott Paolo Borelli elnöknél, a magyar kormány pedig garanciát vállalt a pénzügyi feltételek teljesítésére. “Ahogy az erőviszonyokat látom, akár 2016-ban, akár 2017-ben, jó esély van arra, hogy legalább két magyar csapat játsszon a hatos döntőben, ami a magas nézőszámot garantálná” – fejezte be az interjút Kemény Dénes.

A tervek szerint jövőre még a Margitsziget, míg 2017-ben az új, a 2021-es világbajnokságra készülő uszoda adhat otthont a döntőnek.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek