2015 június 17.

Átkozott ötméteresek – nem jutottak a fiúk a négy közé

A rendes játékidőben 10-10-re végzett a bakui ifjúsági Európa-bajnokságon fiú csapatunk a görög válogatottal, a tét a négy közé jutás volt. Az ötmétereseket a görögök lőtték jobban.Burian Gergely; Dolff, Philipp

Nagy mérkőzést vívott a görög válogatottal fiú csapatunk, a bakui 1. Európai Játékok keretén belül rendezett ifjúsági Európa-bajnokság negyeddöntőjében. A magyarok eddig minden mérkőzésüket megnyerték, csoportgyőztesként érkeztek, de lehetett tudni, innét már nincs könnyű ellenfél, a görögök is a nehéz vetélytársak közé tartoztak.

A nagyválogatottal is együtt készülő Nagy Ádám lőtte az első két gólunkat, a harmadikat az igen fiatal, hivatalosan még csak 14 éves (június 24-én lesz 15) Fekete Gergő. A görögök azonban jól tempóztak, fej-fej mellett haladt a két együttes az első negyedben (3-3). A folytatásban néhány nagy Bányai-védés mellett elkapták a fonalat a görögök, Giannopulosz és Kalargirosz góljaival kettővel elmentek. Vadovics és Fekete jókor eszmélt, a szünetre megint egál lett, 6-6.

Fordulás után naggyá tettük a görög kapust, és kapufákat lőttünk, Giannopulosz pedig remekelt, az utolsó negyedben 9-7-es hátránnyal vágtunk neki. Nagy Ádám és Teleki volt eredményes, majd egy perccel a vége előtt szabaddobásból megint Vadovics, így a négy negyed végén 10-10-et mutatott az eredményjelző. Jöhettek az ötméteresek.

A lutrin sajnos a görögök nyertek. Az első párban Korbán hibázott tőlünk, utána már mindenki a hálóba találat (részünkről Vadovics, Nagy, Burián), ez pedig azt jelentette, nem jutottunk a négy közé, a hátralévő helyosztókon az ötödik helyért játszhatunk.

1. Európa Játékok, fiú ifjúsági Európa-bajnokság, Baku

Negyeddöntő

Görögország–Magyarország 10–10 (3–3, 3–3, 3–1, 1–3) – ötméteresekkel 4-3

Vezette: Bianco (olasz), Matache (román)

GÖRÖGORSZÁG: Mantisz – Gardikasz 1, Kalisz, Giannopulosz 5, Delagrammatikasz, Alexiu, Papaszifakisz. Csere: Kondrokukisz, Kalargirosz 1, Papanasztiu 1, Nikolaidisz 1, Skumpakisz 1.

Szövetségi kapitány: Dimitriosz Gravaritisz

MAGYARORSZÁG: Bányai – Vadovics 3, Korbán, Nagy Á. 3, Burián, Teleki 1, Kósa. Csere: Zerinváry, Fekete 3, Kardos, Sugár, Sebestyén, Dévai (kapus).

Szövetségi kapitány: Horkai György

Gól/emberelőny: 3/7  ill. 4/9

Gól/ötméteres: 1/1, ill. 1/1

 

Gy. Zs.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.