2017 július 06.

Átigazolás: Európa-bajnokkal erősített a Szombathely

Megkezdte az újonc az erősítést a szeptemberi férfi Ob I-es rajtra. A vasi együttes ráadásul egy Eb-győztes, vb ezüstérmest csábított el. 

kiss csaba 2

Fotó: szve.hu /archív

Mint ismeretes, a Szombathely ősztől a férfi Ob I-ben szerepelhet, miután újoncként megnyerte az Ob I/b-t.

Matajsz Márk együttes a siker után sem tétlenkedik, hiszen a klub vezetése megegyezett Kiss Csabával. A balkezes Eb-győztes, vb ezüstérmes játékos hét év után hagyja el a Szegedet és költözik Szombethelyre.

Az AVUS edzőjét, Matajsz Márkot gyermekkorom óta ismerem, együtt szerepeltünk az utánpótlás-válogatottakban, a Ferencvárosban és Spanyolországban is – mondta Kiss Csaba. – Azóta is heti kapcsolatban voltunk, és még tavasszal megkérdezte, lenne-e kedvem Szombathelyre igazolni. Amikor az aligátorok megnyerték az OB I/B-t, felgyorsultak az események. Juhász Tibor elnök úrral személyesen találkoztam, és pár perc alatt kiderült, ugyanúgy gondolkodunk a vízilabdáról. Innen pedig egyenes út vezetett a váltásig. Az elnök nem oly rég azt nyilatkozta, hogy a “Csomolungma meghódítására” készülnek és most az alaptáborban vannak. Nos, én már jártam a csúcson – mindent megteszek, hogy az AVUS-sal is minél magasabbra jussunk. Nem volt könnyű döntés, hogy szülővárosomból, Szegedről az ország másik felébe költözzek. Az, hogy miért hagytam el Szegedet, nemcsak egy újságcikket, talán egy könyvet is megérne. De ez már a múlt, fontosabb, hogy a jövőben rutinommal segítsek az aligátoroknak. Jobbkezes lévén a bal oldalon számít rám Matajsz Márk, de ott játszok, ahol szükség van rám. Szimpatikus, hogy Szombathelyen támaszkodnak a fiatalokra, ugyanakkor azzal is tisztában vannak, hogy az OB I-ben szükség van rutinos játékosokra is. Habár sohasem játszottam a másodosztályban, megnéztem néhány AVUS-meccset, tehát képben vagyok a gárda erejét illetően. Egy biztos: az OB I-ben sokkal gyorsabb, keményebb a játék, de hiszem, hogy megálljuk a helyünket. Nem levezetni érkeztem, szeretnék nagyot alkotni. Fizikálisan és mentálisan sincs gondom, motivációm is adott. Nem vagyok mai csirke, de ugyanúgy imádom ezt a sportágat, mint fiatalabb koromban – nyilatkozta az aligator.hu-nak.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek