2016 március 06.

Átadták a Tüske-uszodát!

Ünnepélyes keretek között, a Jövő bajnokai versennyel megnyitották, a Tüskecsarnok mellett felépült Tüske-uszodát Budapesten.

Budapest, 2016. március 6. A jövõ bajnokai verseny egyik résztvevõje rajtol a Tüske-uszodában az ünnepélyes átadót követõen 2016. március 6-án. A fõváros XI. kerületében, a Tüskecsarnok mellett felépült új, fedett uszodakomplexum egy 50 méteres, tízpályás versenymedencébõl, valamint egy 25 méteres, állítható medencefenékkel rendelkezõ bemelegítõ- és tanmedencébõl áll, s egy 1000 fõs lelátó is tartozik hozzá. MTI Fotó: Marjai János

Budapest, 2016. március 6.
A jövõ bajnokai verseny egyik résztvevõje rajtol a Tüske-uszodában az ünnepélyes átadót követõen 2016. március 6-án. A fõváros XI. kerületében, a Tüskecsarnok mellett felépült új, fedett uszodakomplexum egy 50 méteres, tízpályás versenymedencébõl, valamint egy 25 méteres, állítható medencefenékkel rendelkezõ bemelegítõ- és tanmedencébõl áll, s egy 1000 fõs lelátó is tartozik hozzá.
MTI Fotó: Marjai János

Az új, fedett uszodakomplexum egy 50 méteres, tízpályás versenymedencéből, valamint egy 25 méteres, állítható medencefenékkel rendelkező bemelegítő- és tanmedencéből áll, s egy 1000 fős lelátóval rendelkezik.

A beruházás állami forrásból valósult meg, több mint 3,2 milliárd forintből. Az üzemeltető a Nemzeti Sportközpontok lesz.

Budapest, 2016. március 6. Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyongazdálkodásért felelõs helyettes államtitkára, Szabó Tünde sportért felelõs államtitkár, Simicskó István honvédelmi miniszter, korábban sportért felelõs államtitkár és Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere (középen b-j) a Tüske-uszoda ünnepélyes átadóján 2016. március 6-án. A fõváros XI. kerületében, a Tüskecsarnok mellett felépült új, fedett uszodakomplexum egy 50 méteres, tízpályás versenymedencébõl, valamint egy 25 méteres, állítható medencefenékkel rendelkezõ bemelegítõ- és tanmedencébõl áll, s egy 1000 fõs lelátó is tartozik hozzá. MTI Fotó: Marjai János

Budapest, 2016. március 6.
Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyongazdálkodásért felelõs helyettes államtitkára, Szabó Tünde sportért felelõs államtitkár, Simicskó István honvédelmi miniszter, korábban sportért felelõs államtitkár és Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere (középen b-j) a Tüske-uszoda ünnepélyes átadóján 2016. március 6-án. A fõváros XI. kerületében, a Tüskecsarnok mellett felépült új, fedett uszodakomplexum egy 50 méteres, tízpályás versenymedencébõl, valamint egy 25 méteres, állítható medencefenékkel rendelkezõ bemelegítõ- és tanmedencébõl áll, s egy 1000 fõs lelátó is tartozik hozzá.
MTI Fotó: Marjai János

Simicskó István honvédelmi miniszter – korábban sportért felelős államtitkár – arra hívta fel a figyelmet, hogy a sportoló nemzetté válás érdekében áldozni is kell a magyar sport oltárán. A XI. kerület országgyűlési képviselője ezért is nevezte örömtelinek, hogy az országban egyre több sportlétesítmény épül. Kitért arra is, hogy a sportfejlesztések hatásai már jelentkeznek, hiszen amíg 2010-ben még csak 230 ezer diák sportolt versenyszerűen, addig ez a szám mostanra közel 400 ezerre emelkedett.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a sportolói igények hatására egy wellness részleg és egy tornaterem is épült a medencék mellé, így a Tüske uszodakomplexum az egyetemi-, a diák- és a szabadidősport fellegvára, s ugyanakkor a magyar úszó- és vízilabdasport központja is lehet.

Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere azt emelte ki, hogy a kilencvenes évek közepén félbehagyott Tüskecsarnok 16 és fél éven át a kerület egyik csúfsága volt, most viszont az elkészült sportkomplexum nemcsak Lágymányos, hanem Budapest, sőt az ország egyik gyöngyszeme lesz. Hangsúlyozta, hogy az uszoda helyi lakosok szabadidősportos igényeit is jól szolgálja majd.

A Tüskecsarnokot még 1993-ban kezdték építeni, ám a beruházás 1996-ban leállt. A kormány 2012-ben döntött arról, hogy a félbemaradt építkezést folytatni kell, majd egy évvel később határozott az uszoda megépítéséről. A teljes beruházás az uszodával együtt több mint 9 milliárd forintba került.

MTI / vizipoloHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek