2015 február 13.

Átadták a megújult BVSC-uszodát

A Volvo-kupa nemzetközi vízilabdatorna keretein belül hivatalosan is felavatták a gyönyörűen megszépült Laky Károly-uszodát, a BVSC-Zugló otthonát.

DSCN0124

Szathmáry Kristóf, Karácsony Gergely, Simicskó István és Kemény Dénes (balról jobbra) a szalag átvágásának pillanatában (Fotó: Vizipolo.hu)

Szathmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke, Simicskó István sportért felelős államtitkár és Karácsony Gergely, a kerület polgármestere adta át a BVSC-Zugló 569 millió Ft-ból felépült új uszodaépületét. Az ünnepségen részt vett Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke is. A beruházásnak köszönhetően évente akár 14 ezer gyermek is megtanulhat itt úszni. A klubnál folytatódnak a fejlesztések.

Az új, modern uszodaépületben található 25 méteres edző- illetve az úszásoktatást segítő tanmedence XXI. századi körülményeket teremt a Zuglóban sportolóknak. Mint Szathmáry Kristóf elmondta, a BVSC a kerület zászlóshajója. Simicskó István többek között elmondta, a cél, hogy Magyarországon minden gyermek sportoljon, az ilyen beruházások pedig egyben a lelket is építik. Kemény Dénes elnök érdekességként említette meg, hogy annak idején ő is a mostani uszoda elődjében tanulta a sportág alapjait.

A fejlesztés mostani szakaszának befejezésével 1100 négyzetméterrel nőtt a teljes uszodaterület és 500 négyzetméterrel a vízfelület. A régi uszoda teljes körű rekonstrukciója és az új szárny kialakítása 1 milliárd 130 millió Ft-ba került, amelynek 70 százaléka TAO-s pénz, 30 százaléka pedig Zugló önkormányzatának hozzájárulása volt.

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek