2016 március 11.

Átadták a megújult ajkai uszodát

A beruházás bruttó 850 millió forintból, 572 millió forint TAO-forrás felhasználásával közel másfél év alatt készült el.

Ajka, 2016. március 11. Schwartz Béla polgármester, Pfaff Péter, a Cápa Vízilabda Klub elnöke és Nemcsik Balázs, a Magyar Vízilabda Szövetség fõtitkára (b-j) leleplezi a megújult ajkai városi uszoda emléktábláját 2016. március 11-én. A beruházás bruttó 850 millió forintból, 572 millió forint TAO-forrás felhasználásával, közel másfél év alatt készült el. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Ajka, 2016. március 11.
Schwartz Béla polgármester, Pfaff Péter, a Cápa Vízilabda Klub elnöke és Nemcsik Balázs, a Magyar Vízilabda Szövetség fõtitkára (b-j) leleplezi a megújult ajkai városi uszoda emléktábláját 2016. március 11-én. A beruházás bruttó 850 millió forintból, 572 millió forint TAO-forrás felhasználásával, közel másfél év alatt készült el.
MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Az ünnepélyes avatáson Nemcsik Balázs, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára azt mondta: sporttörténeti pillanat az uszoda átadása Ajka életében, az építményt a vízilabdaklub mellett az úszók és a helyi lakosok is használhatják majd. Példaértékűnek nevezte, hogy az ajkai sportklub támogatási lehetőségeit arra használta fel, hogy maradandót alkosson.

Schwartz Béla, Ajka szocialista polgármestere emlékeztetett rá, a korábbi, ideiglenes uszodát 1979-ben építették. A 2014 őszén kezdődött felújítás során ennek medencéje köré alakították ki az új komplexumot. Az épületben egy 33 méteres versenymedence, egy 20 méteres tanulómedence és egy 30-40 fő befogadóképességű szauna kapott helyet hideg vizes merülőmedencével, valamint kialakítottak egy sószobát, illetve egy jacuzziként is használható előmelegítő medencét.

Az avatás után a helyi Cápa Vízilabda Klub barátságos találkozón csapott össze a szekszárdi csapattal az olimpiai bajnok Székely Bulcsú bíráskodása mellett.

MTIHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek