2017 július 13.

Átadták a Császár-Komjádi Sportuszodát – fotók

Ünnepélyes keretek között átadták csütörtökön a felújított Császár-Komjádi Sportuszodát.

Budapest, 2017. július 13. A 2017-es FINA vizes világbajnokság egyik edzõhelyszíne, a felújított Császár-Komjádi Sportuszoda kültéri medencéi az átadás napján, 2017. július 13-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Budapest, 2017. július 13.
A 2017-es FINA vizes világbajnokság egyik edzõhelyszíne, a felújított Császár-Komjádi Sportuszoda kültéri medencéi az átadás napján, 2017. július 13-án.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

A munkálatokat hét hónap alatt végezték el, a létesítmény korszerűsítése 3,8 milliárd forintba került.

Tarlós István főpolgármester az eseményen elmondta, a pénteken kezdődő vizes világbajnokság remek apropó a budapesti uszodák modernizálására, ami már egy régóta fennálló igény volt. Hozzátette, Budapest a jövő városa, a következő évtizedek legfontosabb feladata egy élhető város kialakítása, a Császár-Komjádi Sportuszoda felújítása pedig éppen ezt a célt szolgálja.

Megjegyezte, a több mint negyven évvel ezelőtt átadott létesítményt most először újították fel teljeskörűen, mindent a mai kornak megfelelő technikával modernizáltak, ezek a látványos minőségi változások pedig az üzemeltetésben játszanak majd fontos szerepet. A főpolgármester kifejtette, a vb alatt edzésekre használják a létesítményt, ezt követően pedig tanuszodaként funkcionál, illetve a triatlonosok, öttusázók, úszók és vízilabdacsapatok otthona lesz.

Budapest, 2017. július 13. Fürjes Balázs, az egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelõs kormánybiztos elindítja a vizilabdaedzést a felújított Császár-Komjádi Sportuszoda ünnepélyes átadásán 2017. július 13-án. Az uszoda a 2017-es FINA vizes világbajnokság egyik edzõhelyszíne. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Budapest, 2017. július 13.
Fürjes Balázs, az egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelõs kormánybiztos elindítja a vizilabdaedzést a felújított Császár-Komjádi Sportuszoda ünnepélyes átadásán 2017. július 13-án. Az uszoda a 2017-es FINA vizes világbajnokság egyik edzõhelyszíne.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondta, ez a beruházás is bizonyítja, hogy a “munkának mindig van értelme”, hiszen Magyarország akkor tud előrelépni, ha közös a cselekvés iránya. Megjegyezte, bízik benne, hogy a világbajnokság alatt sikeresen vizsgázik majd az uszoda.

Fürjes Balázs kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos köszönetet mondott a környék lakóinak a türelemért. Hozzátette, Budapest készen áll arra, hogy megrendezze a világ harmadik legnagyobb sporteseményét, minden létesítmény határidőre elkészült. Erre a teljesítményre pedig – mint kiemelte – minden magyar büszke lehet, hiszen mindössze két év alatt sikerült azt összehozni, amelyre a szabályok szerint hét éve van a rendezőknek, de a mexikói Guadalajara visszalépése miatt beugróként “világrekord-sebességgel” kellett dolgozni.

Az uszodában a felújítás után tágas aulatér várja a vendégeket, a homlokzati üvegszerkezet cseréjét követően rá lehet látni a Dunára, a megújult öltözőkben pedig saját vizesblokkal ellátott csapat- és csoportos öltözőket, illetve a nagyközönség számára modern kabinokat, beléptető rendszert építettek ki. A mozgáskorlátozottak számára biztosítottak külön öltözési lehetőséget, illetve a fedett medencék akadálymentes megközelítését.

Budapest, 2017. július 13. A 2017-es FINA vizes világbajnokság egyik edzõhelyszíne, a felújított Császár-Komjádi Sportuszoda medencéje az átadás napján, 2017. július 13-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Budapest, 2017. július 13.
A 2017-es FINA vizes világbajnokság egyik edzõhelyszíne, a felújított Császár-Komjádi Sportuszoda medencéje az átadás napján, 2017. július 13-án.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Felújították a hiányos állapotú burkolatokat és a medence szigetelését is, valamint a közönség számára “láthatatlan” rendszerek is megújultak, így a vízellátó rendszer, a szellőztetés és a légtechnika is. A Komjádi jellegzetes, évek óta azonban hibás nyitható tetőszerkezetét is megjavították.

A nézők külön bejáraton, a Komjádi utca felül léphetnek be a létesítménybe, ahol már új padokon, korszerű eredményjelzőn követhetik az eseményeket.

Az uszoda jelképes kulcsait Fürjes Balázs, Varga Mihály és Tarlós István adta át Darnyi Tamás négyszeres olimpiai bajnoknak, illetve ifjú tanítványainak.

(MTI-vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek