2017 augusztus 25.

Álom maradt az elődöntő az Universiadén!

Nem fog címet védeni férfi Universiade válogatottunk, miután 9-7-re kikapott a szerbektől a Tajvanon zajló Universiadén.

Szolnok, 2017. január 6. Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott új szövetségi kapitánya beszél játékosaihoz a csapat edzésén a szolnoki Vízilabda Arénában 2017. január 6-án. MTI Fotó: Bugány János

(MTI Fotó: Bugány János)

A magyarok legjobbja Jansik Szilárd volt négy góllal. Märcz Tamás csapata az 5-8. helyért folytatja, első ellenfele Nagy-Britannia lesz.

Ami a továvvi eredményeket illeti: Bíró Attila női együttese pénteken a csoportkör zárófordulójában rendkívül magabiztosan, a hatgólos Szilágyi Dorottya vezetésével 15-4-re győzte le Új-Zéland legjobbjait. A férfi kosárlabdázók utolsó csoportmérkőzésükön Mexikótól kaptak ki, így a folytatásban a 9-16. helyért játszhatnak. A nők már ebben a szakaszban járnak, s 78-62-re legyőzték a dél-koreaiakat.

Eredmények:
férfi vízilabda, negyeddöntő:
Szerbia-Magyarország 9-7 (4-2, 2-0, 2-2, 1-3)
Gólszerzők: Jansik Sz. 4, Kovács Gergő 2, Gyárfás, ill. Sz. Raszovics 3, Draszovics 2, Vico, Jaksics, Vasics, Sztojanovics

Märcz Tamás: „Azért jöttünk, hogy nyerjünk és nem hiszem, hogy az aranyon kívül más éremmel boldogok lettünk volna, éppen ezért teljesen mindegy hogy a lebonyolítás miatt már most kellett ezt a mérkőzést lejátszanunk. Talán lehetett volna ez a döntő is, hiszen jó csapat a mienk is, de mégis azt mondom, a szerbek jobbak voltak nálunk. Határozottak voltak elöl, mindjárt a mérkőzés elején futni kellett az eredmény után. Sikerült megzavarni ugyan őket, amikor védekezést váltottunk, de nem voltunk elég veszélyesek elöl, azokat a helyzeteket amiket megkaptunk – nem volt sok belőlük – nem tudtuk jó százalékkal belőni. Tudtuk, hogy legalább 2-3 góllal kell jobbnak lenni, hogy eggyel nyerhessünk, mert a játékvezetésre nem számíthatunk, de sajnos eggyel sem voltunk jobbak, mint az ellenfelünk. Nagy-Britanniával játszhatunk, aki egy olyan francia válogatottól kapott ki, amely komoly meccs nélkül besétált az elődöntőbe, pedig ezen a tornán legalább hét csapat jobb a franciáknál, de ők csak nem is találkoztak azokkal. Két nap múlva nyerünk a britek ellen, sokgólos meccs lesz, utána pedig az ötödik helyért játszunk egy jó mérkőzést. Köszönet a sok magyarnak – köztük a női pólócsapatnak –, akik eljöttek megnézni a meccsünket, noha nagyon messze volt a falutól az uszoda. A meccs krónikájához sajnos hozzátartozik , hogy Jansik Szilárd nyaka a meccs végén megsérült, a vizsgálatok után meglátjuk, mi lesz a sorsa a továbbiakban – fogalmazott a kapitány a waterpolo.hu-nak.

(MTI-vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek