2016 július 20.

Alakulnak a riói csapatok

Három szövetségi kapitány is úgy döntött, kihirdeti csapatát az olimpiára, az együttesekben sok az ismerős név.

általanos kép0123

A magyar, az olasz, a horvát és az amerikai olimpiai csapat után még három kapitány döntött. Az ausztráloknál nincs meglepetés. Bekerült a csapatba Aaron Younger is, aki a Szolnokot erősíti valamint Joe Kayesnek is valóra válhat az álma, hiszen a volt OSC játékosa, utazhat az olimpiára. Ott lesz Rióban Joel Swift és Aidan Roach is, ők egykor a Fradiban pólóztak. A franciáknál is keretet szűkített Florian Bruzo. A gallok 1992 után lesznek ott ismét az ötkarikás játékokon. A Szolnok új szerzeménye, Ugo Crousillat természetesen utazhat, az ismertebb nevek közül Saudadier és Garsau is tagja a csapatnak. A brazilok egy-két honosított játékossal vágnak neki a hazai tornának. Elég csak Joszip Vrlics vagy Slobodan Soro nevét említeni. Adria Delgado is a tagja a tizenháromnak, ő tavaly a Vasast erősítette.

A riói olimpia augusztus 6-án kezdődik majd, az ausztrálokkal és a brazilokkal találkozunk majd a csoportban, míg a franciák a másik gruppettóban vannak.

az ausztrál olimpiai csapat:

Joel Dennerley, James Stanton-French, Richie Campbell, Nathan Power, George Ford, Joel Swift, Joe Kayes, Rhys Howden, Jarrod Gilchrist, Mitch Emery, Johnno Cotterill, Aidan Roach, Aaron Younger

A francia olimpiai csapat:

Remi Garsau, Remi Saudadier, Igor Kovacevic, Enzo Khasz, Romain Blary,Thibaut Simon, Ugo Crousillat, Michal Idsinsky, Mehdi Marzouki, Mathieu Peisson, Petar Tomasevic, Alexandre Camarasa, Jonathan Moriame.

a brazil olimpiai csapat:

Slobodan Soro, Jonas Crivella, Marcelo Franco, Ives Gonzales, Paulo Salemi, Bernardo Gomes, Adria Delgado, Felipe Silva, Bernardo Rocha, Felipe Perrone, Gustavo Guimaraes, Joszip Vrlic, Vicinius Antonelli.

Az olimpiai csoportok:

A-csoport: 1. Szerbia, 2. Görögország, 3. Brazília, 4. Ausztrália, 5. Japán, 6. Magyarország

B-csoport: 1. USA, 2. Spanyolország, 3. Franciaország, 4. Montenegró, 5. Olaszország, 6. HorvátországHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek