2016 szeptember 27.

Abbahagyja az úszást, kézilabdázni kezd az olimpiai bajnok

Egyelőre felhagy a versenyszerű úszással és kézilabdaedzésekre jár az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Florent Manaudou.florentemanodou

A francia hírügynökséghez eljuttatott keddi közleményében a 25 éves gyorsúszó úgy fogalmazott, hogy “zárójelbe teszi” úszókarrierjét, ugyanakkor nem akar “elhamarkodott és radikális” döntést hozni. A váltásra viszont szüksége van, mert nem szeretné úgy folytatni az úszást, hogy abban nem leli örömét – fogalmazott.

A kézilabdaedzéseket már el is kezdte az élvonalbeli Aix-en-Provence második számú csapatánál a 199 centis, és csaknem 100 kilós Manaudou, akinek egyelőre nincs más ambíciója, mint hogy “a legjobbját nyújtsa és új örömforrásra leljen”. Emlékeztetett, hogy régebben kézilabdázott, de nagyon korán abbahagyta “ezt a csapatsportágat, amely kiegészítette az úszást”.

Rióban címvédőként második lett 50 méter gyorson és ezüstérmet nyert a 4×100-as váltó tagjaként is, emiatt nagy várakozás előzte meg Franciaországban a pályafutása folytatására vonatkozó döntését.

“Az a környezet, amelyben mozgok, nagy médianyomást helyez rám, én pedig nem szeretném, hogy emiatt romoljanak az esélyeim arra, hogy ismét olimpiai érmet nyerjek Franciaországnak. Szeretném megteremteni magamnak a feltöltődés feltételeit” – indokolta az eltávolodást, hozzátéve, hogy az elmúlt két olimpiai ciklusban elért sikereinek az alapja éppen az volt, hogy örömét lelte abban, amit csinált. Ezért döntött úgy, hogy a napi három edzéssel egy időre felhagy, ugyanakkor továbbra is úszik, és néhány versenyen el is indul.

Mint mondta: inspirációt szeretne meríteni a kézilabdázásból, amely nagyon vonzó a számára. Emlékeztetett arra is, hogy nem egyedi az ő eljárása, mások is iktattak már be hosszabb szüneteket úszópályafutásukba, és többek között nővérét, Laure Manaudou-t, továbbá Yannick Agnelt, illetve az amerikai Michael Phelpset említette.

MTIHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek