2017 október 03.

A Szombathely rögtön a mélyvízbe kerül

Nincs irigylésre méltó helyzetben a férfi Ob I újonca, hiszen a bajnokságban két kőkemény meccsel kezd Matajsz Márk együttese.

szombathelycsapat201701

Fotó: aligator.hu

Mint ismeretes, idén a Szombathely is képviselteti magát alegmagasabb osztályban. Matajsz Mrák csapata a szerdai férfi Ob I-es nyitányon a címvédő Szolnokkal találkozik, majd szombaton a Ferencvároshoz látogat.

Július 24-én kezdtük a munkát, az első két-három hétben az erőnlétre helyeztük a hangsúlyt, később aztán előkerült a labda is, igyekeztünk elsajátítani a taktikai elemeket – kezdte Matajsz Márk, az AVUS vezetőedzője. – A tornák rávilágítottak arra, hogy bizony van még miben javulnunk, van hová fejlődnünk. Az új játékosoknak még idő kell, hogy összeszokjanak a régiekkel, kitapasztalják mikor, hová mozog el a társuk. Ami a bajnokságot illeti, nyilván nem lehet más célunk, mint, hogy bentmaradjunk az OB I-ben. Bombaerős ellenfelekkel kezdünk, a Szolnok elleni szerdai hazai, majd az FTC elleni, idegenbeli szombati mérkőzés elsősorban azt a célt szolgálja, hogy felkészüljünk a többi, már nyerhetőbb meccsre. S persze az is, hogy tanuljunk a jobbtól, a közönség pedig szerdán testközelből valódi klasszisokat láthat. Akadnak sérültek, betegek, elképzelhető, hogy néhány kulcsjátékosomra nem számíthatok, illetve, hogy a fiatalok több lehetőséget kapnak – mondta a szakember az aligator.hu-nak.

Férfi Ob I., A-csoport, első forduló:

18:45 UVSE-VasasPlaket

19:00 AVUS-Szolnoki Dózsa

19.00 DEBRECEN-BVSC-Zugló

19:30 Kaposvári VK-FTC PQS Waterpolo (elhalasztva, december 15.)

B-csoport, első forduló:

17:15 Tatabánya-Contitech Szeged

19.00 MetalCom Szentes – ZF-Eger

20.00 Racionet Honvéd-A-HID OSC ÚJBUDA

18:00 PVSK-Mecsek Füszért-PannErgy-MVLC (M4 Sport, élő)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek