2016 január 25.

A szerbek megcélozzák a riói aranyat

Szombaton Szerbia zsinórban harmadszor ülhetett fel Európa trónjára. Az eredmény hirdetés után a játékosok és a stáb a belgrádi városháza felé vette az irányt, ahol több ezer szurkoló várta őket.

szerb unnep02

A városházán (Fotó: Waterpoloserbia.com)

 

Dejan Szavics a maga higgadtságával köszönte meg a buzdítást majd “eltűnt”. Ezek után következett a tizenhárom Európa-bajnok, akik közül először a csapatkapitány, Zsivko Gocics mondott beszédet, aki szívből megköszönt mindent az embereknek.

Filip Filipovics már a riói aranyról álmodozott. “Tudjuk, hogy mi az álmunk és el fogjuk érni azokat” – mondta a balkezes.

Az egyik legtapasztaltabb játékos egy másmilyen álomról beszélt. Büszke vagyok a csapatra. Olyan volt, mint egy álom az elmúlt 15 nap. Talán nem játszottuk a legjobb vízilabdát, de megérdemelten győztünk. Köszönünk minden. – zárta Slobodan Nikics.

A szerbek már kint vannak Rióban, miután a tavalyi világliga elsőséggel, kivívták az olimpiai részvételt. A magyar válogatottnak még várnia kell erre, hiszen áprilisban olimpiai kvalifikációs tornán vesz részt Benedek -csapat.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek