2014 július 28.

A szerbek az árvízkárosultaknak ajánlják győzelmüket

Tegnap a Benedek-csapat 7-12-re kikapott Szerbiától, így megvédték Eb-címüket Dejan Szavics-tanítványai. A szerb játékosok a győzelmet a  májusban hatalmas árvízben fedél nélkül maradt honfitársaiknak ajánlják a sikerüket.2014 eb donto02
Tegnap fájó vereséget szenvedett a magyar válogatott Szerbiától az Eb-döntőben. Elllenfelünk öt góllal is jobb volt. Az örömittas szavak mellett a győztes csapat játékosai nem feledkeztek meg a májusi árvízben mindenüket elvesztő több ezer honfitársukról sem.

A Szolnokon légióskodó Zsivko Gocics: Ezt az éremet és a győzelemet a szerb embereknek ajánlom, akik a szörnyű árvíz miatt elvesztették mindenüket. Remélem, hogy ez az cím valamit feledtett velük. Nagyon büszke vagyok a csapatra és a kapitányra, hogy mindezt véghez vittük és Európa-bajnokok lettünk.

A szerbek klasszisa, Filip Filipovics: Ünnep ez a ma este nekünk és a szerb embereknek, akik otthonukat elvesztették az árvíz során, remélem ez energiát ad nekik és erőt a házaik újjáépítéséhez. A mai nap megmutattuk, hogy ha van erőnk akkor esélyünk van a magyarok ellen. A vízilabda nemzeti sport Szerbiában, a Margitsziget a sportág temploma, így megtiszteltetés volt itt játszani ennyi szurkoló előtt. Ez nem egy egyéni sport, 13 fantasztikus játékos játszott ma, boldog és büszke vagyok a nagy csapatra.

Érdekes volt látni, hogy Dejan Szavics, szerb szövetségi kapitány a mérkőzés után nem engedtek magát bedobatni a medencébe a játékosaival. Csak szűkszavúan ennyit mondott: “vége”. A találkozó után felült a pódium tetejére, és onnan hallgatta, hogyan skandálja nevét a több száz szerb drukker.

Slobodan Nikicsnek érthető a nyilatkozata, abból a szempontóból, hogy a játékos már ott volt a 2004-es athéni döntőben is, amikor számukra oly fájó vereséget szenvedtek a magyar válogatottól az olimpiai döntőben: A vízilabda szentélyében aláztuk meg őket 12:7-re, s bebizonyítottuk, hogy jobbak vagyunk náluk.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.