2014 július 13.

A sportág jövőjéről is szól az Európa-bajnokság

Óriási médiaérdeklődés melett tartották meg az Eb nemzetközi sajtótájékoztatóját. Gyárfás Tamás szerint a hétfőn kezdődő margitszigeti vízilabda Európa-bajnokság olyan jelentős esemény, amely a sportág jövőjét is nagyban befolyásolhatja.

2014 Eb nemzetkozi sajotajekoztato02

Már csak tényleg pár óra van hátra az Eb-ig, hiszen holnap 11:30-kor megkezdődik a kontinenstorna. Ennek apropójából tartottak nemzetközi sajtótájékoztatót.

Gyárfás Tamás, a LEN kincsárnoka: Paulo Barelli elnök úr jó kívánságait szeretném tolmácsolni az Európa-bajnokság szervezőbizottsága felé. Szeretnék sok sikert kívánni Dénesnek és a szervezőknek, biztos vagyok benne, hogy helyt fognak állni. A LEN számára ez egy nagyon fontos esemény lesz, hiszen a sportág jövője szempontjából sem mindegy hogyan sikerül majd ez az Európa-bajnokság. Hiszem, hogy ez a torna bizonyítani fogja, hogy a vízilabda egy csodálatos sportág és továbbra is nagy jövő előtt áll.  Végezetül sok sikert szeretnék kívánni a magyar csapatoknak.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke: Óriási dolog, hogy elérkezett a mai nap. Nagyon régóta dolgozunk. Először is köszönet az európai úszószövetségnek, amiért Magyarországra bízta a torna megrendezését, Martin Györgynek is, hiszen az ő elnöksége idejében nyertük el a pályázatot. Szeretném még megköszöni a munkatársaimnak, a szervezőbizottság tagjainak a munkát, valamint a szponzoroknak és a média képviselőinek, akik egy nagyon hídat képeznek a szurkolók és a csapatok között.

Marco Birri, a Len sportigazgatója kimelte, először fordul elő, hogy az Eb hivatalos közvetítője, jelen esetben a Magyar Televízió mind a 64 mérkőzést rögzíti. Ennek köszönhetően pedig a len.eu oldalon streamen követhetik nyomon a vízilabdabarátok a mérkőzéseket. Fontosnak tartotta megjegyezni, hogy egyetlen országban sem korlátozzák a jogokat, tehát minden országban láthatóak lesznek a találkozók. – majd hozzátette – 13 televíziós társaság közvetít a tornáról, emelett több, mint 30 nem jogtulajdonos televízió. Az Eb-n körülbelül 200 médiamunkás fog dolgozni. Érdekességképpen jegyezte meg, hogy az “első bálozó” grúzok 15 médiamunkással érkeztek a helyszínre.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.