2017 március 30.

Vizes vb – A Semmelweis Egyetem felel az egészségügyi ellátásért

A Semmelweis Egyetem tulajdonában lévő Semmelweis Egészségügyi Kft. nyerte a FINA vizes világbajnoksághoz kapcsolódó orvosi, egészségügyi szolgáltatások ellátására kiírt közbeszerzési eljárást – írta csütörtöki számában a Világgazdaság.

Budapest, 2017. február 21. A Duna Aréna, a nyári vizes világbajnokság központi létesítménye a helyszínbejárás napján, 2017. február 21-én. Fürjes Balázs, az egyes kiemelt jelentõségû budapesti beruházásokért felelõs kormánybiztos ezen a napon bejelentette, hogy a szerzõdésben vállalt határidõ elõtt és költségkereten belül elkészült a létesítmény. Július 14. és 30. között Budapesten és Balatonfüreden rendezik meg a világbajnokságot. MTI Fotó: Balogh Zoltán

(MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Merkely Béla, a FINA orvos-igazgatója, az egyetem rektor-helyettese a lapnak azt mondta: a vb alatt naponta 200 orvos és szakápoló lesz készenlétben. Összesen 550 orvosra és ápolóra lesz szükség. Az egészségügyi személyzet toborzása húsvétig tart. Az egészségügyi ellátáshoz szükséges gyógyszereket, kötszereket a Semmelweis Egyetem biztosítja, míg az eszközök beszerzése a Kft. feladata.

A balatonfüredi nyílt vízi világbajnokság ellátását a veszprémi Csolnoky Ferenc kórház biztosítja. A FINA körülbelül 833 millió forintos egészségügyi büdzséjéből gazdálkodik a Semmelweis Egyetem, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők is – írta a napilap.

(MTI-vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek