2015 június 25.

A Rióba vezető út most kezdődik Jakabos számára

Holnap a nyolcnapos győri Ob-n kezdheti meg a negyedik olimpiája felé vezető útját Jakabos.Jakabos Zsuzsanna

Egyáltalán nem jelent előnyt, hogy “hazai pályán rendezik az OB-t Jakabos számára. Ezt Petrov Iván, Zsu edzője vallja. „Ha már nyolcnapos a magyar bajnokság, a menetrend pedig olyan, mint amilyen Kazanyban vár majd a világbajnokság szereplőire, akkor a versenyprogramunkat is ehhez kellett igazítanunk – mondta Petrov Iván a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának. – Szinte minden napra jut majd egy nehéz és egy viszonylag könnyebb szám, de most a többi válogatott úszóval együtt mi sem szeretnénk ellőni azt a puskaport, aminek a kazanyi világbajnokságon kell igazán nagyot szólnia. Ettől persze még csúcsok is születhetnek Győrben.”

A tavalyelőtti vállműtétje után, pedig már nem kell tartalékolni az úszónak. „Hihetetlen, hogy mennyi mindent kellett újra felépíteni, kezdve az izomzat munkára fogásától, a mozgató idegpályák felélesztésével és az ideális technika elemeinek összerakásával, de most már majdnem ott tartunk, hogy Zsunak egyetlen kihívás elől sem kell meghátrálnia. Minden úszásnemben sikerült a tavalyi eredményeket túlszárnyalni, tehát nem csak a 200 pillangón, hanem a 200 vegyesen is, ahol már áprilisban sikerült „beúsznia” magát a világranglista ötödik helyére, amelyet az óta is biztosan tart.”

Csak úgay, mint Cseh Lászlónak, Jakabos Zsuzsának is a negyedik olimpiája lehet a 2016-os. Az első akadályt most Győrben kell vennie, aztán a köetkezőt Kazanyban. Az orosz váorban pedig már kvótát lehet szerezni az ötkarikás játékokra.

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek