2015 december 29.

A műugrótoronytól a fenékbe rúgásig: Az év vízipólós mondásai

A vb realitástól, az ominózus július 14-én át, a fenékbe rúgásig. Idén nemcsak a vízben, de a parton is folyt az élet. Összegyűjtöttük a legemlékezetesebb frázisokat.  általanos kép0123

“Két csalódott csapat végső küzdelmét láthattuk, de fontos volt mindkettőnek, hogy nyerjen. A végére fejben elfáradtunk, ezt az indokolta, hogy sorban kaptunk három gólt. Nyugodtan mondhatom, hogy gyengébbek voltunk Montenegrónál. Ebben a pillanatban reális, hogy a hatodik helyen végeztünk, hiszen korábban a világligában is ugyanilyen felállásban zártuk a tornát. Most a sebeinket kell nyalogatni, aztán lesz időnk átgondolni, hogyan tovább”

(Benedek Tibor az M4 Sport-nak a vb utolsó meccse után)

“Az idén már többször voltunk nehéz helyzetben úgy, ahogy 2013-ban a Vodafone Kupán is. Utána meg világbajnokságot nyertünk. Nem szerencsés a „régi nagy” csapattal összehasonlítani a mostanit, mert más a kettő. Egyáltalán nem baj, hogy ha elégedetlenek az emberek egy rosszabb eredmény után mert ebből látszik, hogy követik a vízilabda-válogatottat. Aki sportolt valaha vagy a sport valamilyen szinten kötődik az életéhez az pontosan tudja, hogy ebben a szakmában ez teljesen normális. A győzelmek és a vereségek folyamatosan váltják egymást, csak egy kicsit intenzívebben mint a civil életben…” 

(Gergely István a vizipolo.hu-nak a kazanyi vb olaszok ellen elvesztett negyeddöntő után)

– Minden meccsen leugrottunk a műugrómedence tíz méteres tornyából, most, az olaszok elleni találkozó után is így volt, a srácok egyenként felmásztak, és a vízbe vetették magukat. Nagyon fontos győzelem ez, de nekem továbbra, is bármi történik, július 14-e számomra a fiam születésnapja lesz, 1994-ben ezen a napon született.

(Vincze Balázs az Universiade győzelem után a vizipolo.hu-nak)

“Minél többször rosszul jövünk vissza, fölpaprikázzuk magunkat, mert állandóan magunknak okozunk ezzel, mint most is, problémát. Nem tudok mit mondani, nyilván ez egy feszültség, azt gondolom, hogy ez meg volt írva előre… “Azt gondolom, hogy ez száz százalékig az enyém, az meg csak 50 százalékig volt. Nagy pofával azt mondtam Egerben, ha ide jövök, bajnokságot, kupát, meg BL-t akarok nyerni. Bajban vagyunk. Mert meg kell nyernünk a BL-t.”

(Dabrowski Norbert, az Eger edzője a Magyar Kupa győzelem után az M4 Sport-nak)

„A fenékbe rúgással nem az a baj, hogy fáj, hanem, hogy várni kell rá.  A szerződésemben szerepelt, hogy az első négyben kell végeznünk a vébén, a kilencedik pedig meglehetősen messze van ettől. Amikor elkezdtük a munkát, kialakítottunk egy megfelelő utánpótlást, amivel előnyre tettünk szert legtöbb riválisunkkal szemben. Ez a fór most eltűnni látszik.”

(Merész András női szövetségi kapitány a vb kilencedik hely után a Digi Sport Reggeli Startjában)

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek