2016 szeptember 25.

A magyar úszósikerekre emlékeztek

A riói nyári olimpián aratott magyar úszósikerekről emlékeztek meg szombaton a sportági szövetség (MÚSZ) új székházában sportolók, szakvezetők, edzők és szponzorok.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 3. Az úszó- és a vízilabdaversenyeknek helyet adó Olimpiai Uszoda a Rio de Janeiró-i Olimpiai Parkban 2016. augusztus 2-án, három nappal a riói nyári olimpia kezdete elõtt. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A MÚSZ szervezésében lezajlott találkozón levetítették azt a filmet, amely a három olimpiai aranyat és egy ezüstöt szerzett Hosszú Katinka és a többi dobogós, az ezüstérmes Cseh László, s a két bronzérmes, Kapás Boglárka és Kenderesi Tamás emlékezetes ötkarikás pillanatait idézte fel. A képes beszámoló – amint az Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök köszöntőjéből is kitűnt – a jövő évi magyarországi vizes világbajnokság szempontjából is sokatmondó adatsorban rögzítette, hogy a riói játékokon az úszók a teljes magyar sportküldöttség 15 érméből nyertek együttesen 7-et, ami pedig a pontszámokat illeti, 43-mal tudtak hozzájárulni az összesen 110-hez, ezzel pedig a legeredményesebb csapatrésznek bizonyultak a kajak-kenusokat (27 olimpiai pont) és a vívókat (23) megelőzve.

Az úszóválogatott – amely a legutóbbi netanyai rövidpályás Eb-n 11, az idei londoni Európa-bajnokságon pedig 10 elsőséget szerzett – a riói olimpián nemcsak a magyar küldöttség legsikeresebbje volt, hanem az európai rangsorban is újfent megőrizte első helyét.

A világ összes országának rangsorában Magyarország az úszólistán a harmadik lett az Egyesült Államok és Ausztrália mögött.

MTIHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek