2016 augusztus 03.

A magyar-szerb meccsel nyit a Szurkolói Központ

Az ország legnagyobb olimpiai szurkolói központja nyílik Budapest belvárosában a Március 15. téren.

Marc_15_ter_google_earth_1_720p

A budapesti Március 15. téren egy hatalmas, kilátóként is működő 35 négyzetméteres kivetítőn nézhetik majd az érdeklődők a riói olimpián zajló eseményeket. Az M4 Sport élő közvetítésének szüneteiben a televízió szakértői, műsorvezetői, valamint olimpiai és világbajnokok elemzik majd az eseményeket – jelentette be kedden Vaszily Miklós, az MTVA megbízott vezérigazgatója.

A Szurkolói Központ az olimpia ideje alatt hétköznaponként délután 3-tól este 11-ig, hétvégén pedig a családi napok keretében már délelőtt 10-től, folyamatos sportközvetítéssel és izgalmas programokkal várja a nézőket Budapest egyik legszebb pontján.

Augusztus 6-án a délelőtti kapunyitás után nem sokkal rögvest a 14 órakor kezdődő magyar–szerb vízilabda mérkőzéssel várják az érdeklődőket. De már az első nap lehet szurkolni a magyar úszóknak is, így Verrasztó Dávidnak vagy akár Hosszú Katinkának, a sportlövőknek, a tornász Hidvégi Vidnek, a wimbledoni páros döntős Babos Tímeának, vagy a vívó Szász Emesének.

“A Vodafone, mint a magyar vízilabda sport egyik elkötelezett támogatója, örömmel állt a Szurkolói Központ mellé” – mondta Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke. “Két évvel ezelőtt a budapesti vízilabd-Eb idején több ezren szurkoltak a magyar válogatottaknak az ugyanitt felállított Vodafone Vízilabda Arénában és annak közvetlen környezetében, az elmúlt hetekben a labdarúgó-Eb idején pedig minden korábbinál többen tapasztalhatták, mekkora élmény közösen szurkolni és ünnepelni a sikereket egy világversenyen.”

beck gyorgy

Az augusztus 6. és 20. között látogatható Szurkolói Központ óriási és belvárosi kilátóként is működő LED-falát a Március 15. tér további részéről is jól lehet majd látni, így nemcsak az egyszerre 600 fő befogadására alkalmas létesítményből, de akár a térről is tömegek követhetik majd az eseményeket.

A mintegy 700 négyzetméteres helyszín nyitott, könnyen átjárható és akadálymentesített lesz. A teret a 35 négyzetméteres kivetítő uralja majd, a Szurkolói Központ területén a nézők kényelmes körülmények között szurkolhatnak a magyar sportsikerekért. A helyszín külön érdekessége, hogy a LED-falat nem csupán nézni lehet, de fel is lehet menni a tetejére. A speciális kialakítású LED-fal tetején egy kilátó található, ahonnan egészen különleges módon lehet majd a budapesti panorámát élvezni.

“Az M4 Sportnak születése óta az a küldetése, hogy elvigye a sportélményeket az emberekhez. Az M4 Sportcsatorna egyetlen év alatt bebizonyította, hogy összehozza és összeköti a magyarokat, legyen szó a hazai, nemzeti bajnokságokról, a Forma-1-ről, vagy éppen az Európa Bajnokságról és most az olimpiáról. Ezt is kifejezendő választottuk az M4 Sport nyári szlogenjéül a #veletekvagyunk fordulatot, amelyet az EB idején sikerrel vezettünk be, és amellyel az Olimpia ideje alatt a szurkolók üzenhetnek is a magyar sportolóknak” – mondta Vaszily Miklós.

Marc_15_ter_Final Color Output0000_720p

„A Samsung Electronics az olimpia hivatalos partnereként az idei játékok alatt is minden erejével azon van, hogy mind az olimpikonok, mind a szurkolók számára innovatív megoldásaival biztosítsa a határokon átívelő kommunikációt. Szeretnénk, hogy a magyar szurkolók is testközelből tapasztalhassák meg az olimpia hangulatát és szellemiségét, ezért a sportrajongók a szurkolói központban kipróbálhatják a Samsung legújabb mobil termékeit, amelyek a sportolók olimpiára való felkészülését is segítették” – mondta el Nyilas Orsolya, a Samsung Electronics Magyar Zrt. kommunikációs vezetője.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes hangsúlyozta, hogy a főváros számára kiemelten fontos olyan helyszínek és események támogatása, amelyek lehetővé teszik, hogy a családok hasznos, minőségi időt tölthessenek együtt. Ezért is álltak együttműködő partnerként a Szurkolói Központ mellé, hiszen amellett, hogy remek kikapcsolódási lehetőséget biztosít a családok számára, még a sport szeretetére is megtanítja a gyerekeket a közös szurkolás élményén keresztül.

A Szurkolói Központ ideje alatt számos, a közvetítéseket kísérő rendezvényre is sor kerül, így folyamatosan zajlik majd az új és használt, de jó állapotú sportszerek gyűjtése is. A kedvezményezettek a Vodafone Digitális Iskola Program keretében az ország 25, döntően hátrányos helyzetű iskoláiban tanuló gyermekek lesznek.

Nyitva tartás:

• Hétköznapokon: 15:00 – 23:00
• Hétvégén: 10:00 – 23:00

Helyszín:

• Budapest, V. kerület, Március 15. tér

A Szurkolói Központba a belépés ingyenes.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek