2015 augusztus 30.

A KSI nyerte a Somóczi-kupát!

Megkezdődött a szezon, hiszen ahogy minden évben, úgy most is a Somóczi-kupával rajtolt az idény. Az egyik legfiatalabb korosztályban (2002-es születésűek) a KSI nem talált legyőzőre, a  döntőben a BVSC múlták felül a sportiskolások, harmadik a Tatabánya lett.

2015somoczikupa15

Úgy is mondhatnánk, hogy minden szezonkezdetkor a Somóczi Kupával (a torna névadója, Somóczi Lóránt, az egyik kiemelkedő alakja (volt) a magyar vízilabdasportnak, tavaly emléktáblát is avattak születésének 100. évfordulója alkalmából)  indul az aktuális idény, ez most sem volt másként. A hétvégén a 2002-es születésűeknek rendezték meg a tornát, négy csapat (KSI, BVSC, Tatabánya, OSC) részvételével. A szombati nyitányon négy, a mai zárásként kettő meccset rendeztek. A bronzéremért a Tatabánya és az OSC ugrott vízbe, amit végül az előbb említett együttes nyert meg. (Képek a Somóczi-Kupáról)

A döntőben az eddig még veretlen csapatok, a KSI és a BVSC feszült egymásnak. A mérkőzésen szép akciókat láthatott a nagyérdemű. Volt kapufásgól, ejtésgól, távoli bombagól, ami kőkemény védekezéssel párosult mindkét együttesnél. Már a mérkőzés elején elhúzott a KSI, igaz az első negyed végén csak egy volt közte, ami a fordulásra már ötre hízott. A harmadik negyedben nem tudta tartani a BVSC ellenfelével a lépést, és eldöntötte a találkozót, a végén már csak az eredmény számszerűsége volt a kérdés, végül 21-13-ra győztek a sportiskolások.

Jövő héten a Bradi-kupával (2001-es születésűek) folytatódik a tornák sora.

Somóczi Kupa, eredmények:

Döntő:

BVSC-Póló Zugló – KSI SE 13-21 (5-6, 2-6, 1-6, 5-3)
Gólszerzők: Práczky 3, Szabó 3, Mészáros Márk 2, Mészáros Mátyás 2, Strasser 1, Juhász 1, Dudás 1 illetve Pető 8, Nyíri 5, Lantos 3, Csapó 3, Dubinák 1, Koncz 1

Gól/Büntetődobás: 1/1 ill. 2/2
Gól/Emberelőnyből: 7/14 ill. 4/8
Kipontozódott: – ill Bódi Barnabás, Horváth Bálint

A győztes csapat tagjai: Danka Benedek, Bódi Barnabás, Mészáros Zsombor Ferenc, Nyíri Balázs, Pető Attila, Lantos István, Dubinák Szabolcs, Csapó Ádám, Koncz Milán, Pető Ádám, Török Dominik, Kiss Barnabás, Horváth Bálint, Móger György, Thomay Gábor, Kerezsi Ruben Zétény vezetőedző: Jancsó Mátyás

Bronzmérkőzés:

OSC VSE – Tatabánya 5 – 14 (1-5, 0-2, 2-4, 2-4)

Tegnapi eredmények.:

Tatabánya – BVSC-Póló Zugló 7-16

KSI SE – OSC VSE 19-2

KSI SE – Tatabánya 21 – 10

BVSC-Póló Zugló – OSC VSE 20-7

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek