2017 február 18.

A Fradi megcsinálta – Euro Kupa döntőben a zöld-fehér együttes!

Az utolsó negyedben fordította meg a Jadran Herceg Novi elleni mérkőzést az FTC és jutott be az Euro Kupa fináléjába. A döntőben a Nagyvárad lesz a magyar csapat ellenfele.

vargadaniftc2017013101

Egygólos hátrányból kezdhette meg a Fradi a Jadran Herceg Novi elleni Euro Kupa elődöntőjének visszavágóját.

Mint ismeretes, kétszer már eljutott a zöld-fehér csapat a nemzetközi kupaporondon a fináléig, de győznie nem sikerül soha, most itt volt a lehetőség, hogy ismét bejusson a fináléba.

Jól kezdte a Fradi a meccset, Varga Dani lövése akadt be a hosszúba. A hajrában jött a válasz, Vidovics egy szabaddobást értékesített. A második negyedben Avramovicsot küldték ki, a Jadran a fórt kihasznált, így Pjesivac révén már vezetett a montenegrói csapat. Ezek után kimaradt helyzetek jellemezték a mérkőzést, itt is, ott is, mígnem Mitrovics villant, 2-2.

A fordulás után ismét Varga Dániel csillogtatta tudását, laza mozdulattal lőtt Scsepanovics kapujába 3-2. A folytatás nem úgy alakult, ahogy a magyar együttes szerette volna. A Jadran egyenlített, majd Merkulov révén vezetett is, 3-4-re a hajrában. Az utolsó másodpeercekben kisebb vita alakult ki, hiszen magyar fórnál nem ment ki a Herceg Novi játékosa, büntetőt reklamálunk, Margeta nem ad ötméterest. A záróakkordban Madaras egyenlített a negyed közepén, valamint többször támadhatott a zöld-fehér csapat egy egyenlítésért, mígnem Jansik Szilárd paszírozott be egyet, 5-4. Ezek után labda nélkül kiálították Katonást, de a fórt védte Vogel Soma. Madaras az utolsó egy percben 6-4-re módosította az állást, miután Gojkovics kikérte az idejét. A továbbiakban nem változott az eredmény, a siker azt is jelenti, hogy a Fradi bejutott az Euro Kupa fináléja.

A másik ágon a Nagyvárad 5-3-ra győzött a rendes játékidőben a Verona ellen, de mivel az első meccsen kétgólos előnyt harcolt ki az olasz gárda, jöhettek a büntetők, ahol a román csapat bizonyult jobbnak, így ők lesznek a Fradi ellenfelei a döntőben.

Euro Kupa, elődöntő visszavágó:

Jadran Herceg Novi – FTC PQS Waterpolo 6-4 (1-1, 1-1, 1-2, 3-0) (összesítésben: 16-17)
Gólszerzők.: Varga Dániel 2, Madaras 2, S. Mitrovics 1, Jansik Sz. 1 ill. Vidovics 1, Merkulov 1, Banicsevics 1, Pjesivac 1

Varga Zsolt, vezetőedző, FTC-PQS Waterpolo – Nagyon meg akartam nyerni ezt a meccset, a tüzet, lendületet akartam átadni a csapatnak. Az elején sok helyzetet kidolgoztunk, de rendre kimaradtak. Ezért végig azt mondtam a csapatnak, hogy mi játszunk fölényben, végig kell menni és küzdeni, mint egy darálógép bármi is az eredmény. A harmadik negyed közepén azt láttam, hogy a Montenegró elfáradt, de mégis jobban használták ki a helyzeteiket, ezért vált nehézzé a mérkőzés. Az utolsó negyedben annyira igazságtalannak érzem, hogy Szirányi Balázsnak nem fújtak be két ötméteres meg egy kiállítást, viszont ettől megindultunk, áttörtük a saját falunkat, ami miatt kihagytuk korábban a helyzeteinket. Köszönöm a bíztatást a szurkolóknak és azt is, hogy egyszer elkaptak, amikor majdnem leestem a bírói emelvényről. Életem első olyan mérkőzése volt, ahol tényleg átéltem mit jelent, ha ennyire szurkolnak, bíztatnak és hisznek a sikerünkben – mondta a fradi.hu-nak.

A másik ágon: 

Nagyvárad – Sport Management 5-3 (0-1, 2-0, 0-2, 3-0) ötméteresekkel 4-3)
Gólszerzők: Georgescu 3, Negrean 3, Gheorghe 1, Asanovics 1, Radjen 1 ill. Gallo 2, Petkovics 2, Blary 1, Luongo 1Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek