2017 szeptember 15.

A bronzéremért játszhat U17-es válogatottunk az Eb-n

Két góllal jobb volt Spanyolország az elődöntőben, így a harmadik helyért játszhat U17-es csaptunk az Eb-n. 

alt201606

Kétgólos vereséget szenvedett U17-es válogatottunk az Eb-n, miután 11-9-re kikapott a spanyoloktól, így a bronzéremért játszhat a csapat az Eb-n.

A másik ágon 8-7-re győzott a montenegrói válogatott az oroszokkal szemben.

U17-es Eb, elődöntő:

Magyarország-Spanyolország 9-11 (3-5, 2-5, 3-1, 1-0)
Gólszerzők: Baksa B. 2, Bóbis B. 2, Dala D. 2, Fodor O. 1, Konarik Á. 1, Vékony Á. 1, ill. Carne 5, Pont 2, Rodriguez 2, Torras 1, Garcia 1

A másik mérkőzésen:

Montenegró-Oroszország 8-7 (2-2, 1-1, 1-2, 4-2)

Az 5-8. helyért:
Görögország-Szerbia 7-9
Olaszország-Horvátország 10-7

Horváth János, a mérkőzés után:  “A szokásunktól kissé eltérően remekül kezdtünk, 2-0-ra, majd 3-1-re vezettünk, ám utána kihagytunk három ziccert, ami aztán megbosszulta magát. Megbosszulta, mert elkerülhető gólokat, könnyű gólokat kaptunk. Pont olyanokat, amelyekre felkészültünk… Két negyed után 10-5-re vezetett az ellenfél, ami nyilván részünkről megengedhetetlen… Kapust cseréltünk, bejött Lampert Márk, aki jól védett, védekezést váltottunk, kijöttünk gyilkos szorosra, amivel vissza is tudtunk jönni a meccsbe. Volt is sanszunk teljesen rájuk jönni, ám sok helyzetet kihagytunk ezt követően is, azok, akik idáig kulcsemberek voltak, ezúttal sajnos betliztek, akiknek pedig a helyükre kellett volna lépni, erre nem voltak képesek. Sérülések, betegségek miatt lyukasak voltunk, sebezhetőek, ezt tudtuk, sajnos ezúttal nem voltunk képesek ezt ellensúlyozni. Ami különösen bosszantó, hogy saját magunkat vertük meg az első két negyeddel, ezért vagyok leginkább csalódott, de menni kell tovább. A srácoknak is azt mondtam, hogy jobb csapattól ki lehet kapni, de ezúttal ez nem így történt, helyre kell tenni ezt a meccset, tanulni belőle. A spanyolok győzelmének értékéből persze ez mit sem von le, gratulálunk nekik. Nekünk lesz most egy szabad szombatunk, amikor is összeszedjük magunkat, és vasárnap feltétlen úgy megyünk ki az uszodába, hogy megszerezzük a bronzérmet – mondta a waterpolo.hu-nak.

Az Eb-csapat:
Kapusok: Grieszbacher Márk, Lampert Márk
Mezőnyjátékosok: Fodor Olivér, Schmölcz Norman, Dala Döme, Konarik Ákos, Szőke Benedek, Fekete Gergő, Bóbis Botond, Tóth Gyula, Szieben László, Vékony Ákos, Baksa BenedekHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek