2014 november 16.

A Benedek-csapat sikerével zárult a gálamérkőzés

A honi vízilabda szerelmesek ma Debrecenre figyeltek, ahol a Benedek-csapat a három olimpiát is megnyert legendákkal csapott össze…

aranygala01mti

Székely Bulcsú és Szivós Márton küzd egymás ellen (Fotó: MTI)

aranygala02mti

Német Toni és Kiss Gergely (Fotó: MTI)

 

A kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás ötlete alapján nem egy kétköznapi kezdeményezés indult el pár hete. Csuvi ugyanis a Benedek-csapat Világliga mérkőzése előtt egy Aranygálát szervezett, ahol Sydney, Athén és Peking ötkarikás bajnoki csaptak össze a mostani magyar válogatott tagjaival. Persze Benedek Tibor nem adta három játékosát oda Kemény Dénesnek, hiszen Varga Dániel és Varga Dénes valamint Madaras Norbert a jelenkor klasszisainál kapott helyet. A nagy találkozóra Biros Péter és Vári Attila nem tudott eljönni.

A túlzás nélkül hungarikumnak is nevezhető esemény közönségtalálkozóval kezdődött majd jöhetett A MÉRKŐZÉS, természtesen telt ház előtt.

Az első negyedben villámrajtot vett a Benedek-csapat. Varga Dániel hármat, még öccse egyet szórt, melléjük Német Toni és Erdélyi zárkózott fel. A másik oldalon pedig Kis Gábor találatának tapsolhatott a nagyérdemű, így 6-1 volt az állás. A második nyolc percben szorosabb lett a találkozó, egészen egy gólig feljöttek az egykori klasszisok, többek között Kásás is betalált majd Kiss Gergely és Varga Tamás is kétszer-kétszer villant. A hajrában azonban jött a mindössze 17 éves Manhercz gólja, így 8-6 volt az állás a Benedek-csapatnak.

A fordulás után inkább a támadással voltak elfoglalva a csapatok, ezt jól jelzi, hogy 12-14 volt az állás a Benedek-csapatnak. Varga Tamás és Kiss Gergely ebben a nyolc percben is duplázott, de a másik oldalon Német Toni is kétszer volt eredményes. Az utolsó felvonásban sem álltak meg a csapatok, sorjáztak a gólok volt egál is, 14-14. Aztán ismét zsinórban hármat lőttek a “fiatalok” majd  Märcz Tamás is betalált, így 17-15-re volt a hajrá előtt az állás. Az utolsó percre úgy fordulhattunk rá, hogy Molnár Tamás góljával már csak egy volt közte a különbség. A lefújás előtt, azonban nem született gól, így 17-16-ra nyert a Benedek-csapat az Aranygálán.

Gálamérkőzés: (Debrecen)

All-Star csapat – Magyarország 16-17 (1-6, 5-2, 6-6, 4-3)

Szécsi – Székely, Varga Zs 2, Kásás 1, Kiss 4, Fodor csere: Hosnyánszky, Märcz 2, Steinmetz Á., Kis 1, Steinmetz B., Varga T. 3, Molnár 3, Gergely (kapus).
Szövetségi kapitány: Kemény Dénes. Edző: Kósz Zoltán.

Nagy V., – Gór-Nagy, Madaras 2, Varga Dániel 4, Varga Dénes 2, Szivós, csere: Erdélyi 2, Lőrincz 1, Mezei 1, Mancherz K. 1, Német T. 3, Vámos 1, Decker (kapus)
Szövetségi kapitány: Benedek Tibor. Másodedző: Dabrowski Norbert.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek