2018 június 02.

53 olimpiai érem csap össze az All Star Gálán

Véglegesedett az ellenfél névsora a július 31-i XIXO Waterpolo All Star Gálára.

mastersvbMillennium02

A Millennium Masters csapata a négyszeres olimpiai bajnok edző, Ratko Rudić által irányított világválogatott csapatával mérkőzik meg, akik pályafutásuk során összesen 15 olimpiai érmet szereztek. Annak, aki a meccset élőben szeretné követni, nem árt sietnie a jegyvásárlással, hiszen a belépőjegyek fele már az első pár napban elkelt.
A Millennium Masters férfi vízilabda csapata olyan közismert olimpiai bajnokokból tevődik össze, akik a FINA Masters Világbajnokság negyven év feletti kategóriáját veretlenül nyerték meg 2017-ben.

A rendezvény főszervezője kettős céllal hozta létre az eseményt. Egyrészt a vízilabda élményét szeretné testközelbe hozni mind az utánpótlás játékosoknak, mind azoknak a szülőknek és gyerekeknek, akik fontosnak tartják a sportot és vonzza őket a vízilabda világa. Fetter Balázs úgy gondolja, hogy a gálán olyan magyar játékosokkal találkozhatnak, akikre Magyarországon kívül is sokak példaképként tekintenek. Másik célja, hogy mind a mostani esemény során, mind a jövőben, olyan ellenfelekkel álljon ki a Millennium Masters, akik valódi kihívást jelentenek a csapat számára, így biztosítva izgalmas és szoros meccseket a nézőknek. A Duna Aréna átépítése óta a látogatók az átstrukturálás és az impozáns LED falaknak köszönhetően immár az egész lelátó területéről testközelben láthatják a pólólegendákat.
A magyar válogatott számára egyáltalán nem ismeretlen az ellenfél, hiszen a kétezres években párszor már volt szerencséjük egymáshoz a vízben. Érdemes Ratko Rudić, horvát vízilabdázóval és edzővel kezdeni a névsort, aki pályafutása során öt ország nemzeti válogatottját irányította már. Csapatával ezüstérmet nyertek az 1980-as olimpián, edzőként pedig nyolcszor nyert Jugoszláv-bajnokságot és hatszor Jugoszláv-kupát. Csapatában játszik júliusban a szerb Aleksandar Šapić, olimpiai ezüst- és bronzérmes, világbajnok és háromszoros Európa-bajnok, a horvát származású olimpiai-, világ- és Európa-bajnok Igor Hinić, a spanyol Daniel Ballart Sans, olimpiai aranyérmes, a horvát Dubravko Šimenc, olimpiai ezüstérmes, az olasz Francesco Postiglione, olimpiai bronzérmes, illetve a horvát Frano Vićan, olimpiai- és világbajnok kapus. Szintén az ellenfél csapatát erősíti a görög származású Georgios Afroudakis, a holland származású „Harry” van der Meer, az orosz származású Irek Khaydarovich Zinnurov, a szerb Petar Trbojević, a grúz származású Revaz Baadurovich Chomakhidze és az orosz Sergey Garbuzov.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.