2014 június 29.

Puerto Ricói Grand-Prix: 3 méter szinkronban remekeltek lányaink

friss hirek 3. doboz kepe

Május elején rendezték meg a Puerto Ricói Grand Prix mű- és toronyugró versenyét San Juanban. Tizenhat ország részvételével, köztük három magyar versenyzővel.

A Puerto Ricói Grand Prix-n mindhárom versenyzőnk kitett magáért. A ‘magyaros’ számok közül kiemelkedett a 3 méter szinkron, ahol a Gondos Flóra-Kormos Villő duónk a negyedik helyen zárt.

Haász Katalin versenyzőink edzője: Kormos Villő és Reisinger Zsófia (képünkön) indult egyéni toronyból. Villő végig a 8-11. helyen állt még a háromfél előtt is. Most itt az egyéniben megbízhatóan megcsinálta a háromfelet, de a végén kiemelte a mellkasát és jó nagyot fröcskölt is! A 14. helyre csúszott vissza úgy 7 pontra a döntőtől.

Zsófi ugrásai közepesek voltak. Nem nagy hibák, de arra volt elég hogy az utolsó ugrás előtt a 15. helyen álljon. Aztán elő vett egy olyan gyönyörű Auerbachot, amiből kettőt csinált életében és a 9. helyen tovább jutott!

Így délután középdöntőztünk. A delfin után a 3., a hátra csavar után a 2., a kézállás után a 3., a háromfél után ismét a 2. helyen állt. Ugrott egy vacak Auerbachot, így a csoportjában az 5., összesítésben a 11. helyen végzett, nem jutott tovább.

A szinkron torony nem túl fényesen végződött, 6. lett a páros, 2 pontra a németektől. Zsófi előtte való nap 2x ugrott és nagyon elfáradt. Villő le volt eresztve, hogy az egyénije nem úgy sikerült ahogy várta. Úgy kellett összekaparni a csapatot.

A 3 méteres szinkron előtt, lukat beszéltem a hasukba, hogy feldobódjanak. A szokásos szél. 9 páros. Végig a 6. hely környékén voltak, de a verseny nagyon szoros volt. Az utolsó ugrás előtt az 5. helyen álltak. Az 5.-nél Flóra kicsit leesett a rohamból, de minden erejét összeszedve visszahozta az ugrást és épp, hogy picit áthúzta a végét. Így tehát Kormos Villő és Gondos Flóra 1 pontra maradtak le a dobogóról, 4. lett a csapat a kanadai páros után.

A női 3 méteren Gondos Flóra 2 rontással kezdett, így a 20. helyen végzett.

Fotó: Haász Katalintól kaptukHozzászólás jelenleg nem lehetséges.