2014 július 03.

Íme, a női válogatott Eb-kerete

 

center 3 harmadik cikk kepe

A férfiak után, Merész András is kihirdette a női válogatott Eb-keretét. A szövetségi kapitánynak nagyon nehéz dolga volt, míg meghozta a döntését. Íme a csapat…

Nem kis fejtörést okozott Merész Andrásnak a női válogatott Eb-keretének kihirdetése. A csapat még tegnap a világliga-győztes amerikaiakat verte és már itt jelezte, a szakvezető, hogy nehéz éjszakája lesz.

A női válogatott Eb-kerete:

Kapusok: Bolonyai Flóra, Gangl Edina.

Mezőnyjátékosok: Czigány Dóra, Antal Dóra, Kisteleki Dóra, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Tóth Ildikó, Bujka Barbara, Csabai Dóra, Kisteleki Hanna.

Merész András, a női válogatott szövetségi kapitánya az mvlsz.hu-nak: „Amióta kapitány vagyok, most fordult elő először, hogy már a tizennyolcas keret kijelölése fejtörést okozott. Utána az első szűkítés tizenhatra szintén kemény kihívás volt, de semmi ahhoz képest, ami a csapatkijelölésnél várt rám… – majd így folytatta – Végül kapitányként nekem kellett döntenem, hiszen enyém a felelősség. Rengeteg elemzés, videózás áll mögöttem, még ma hajnalban is a képernyő előtt ültem… A hozzáállás alapján nem lehetett csapatot jelölni, ha azt venném, hogy ki milyen lelkesen és intenzitással dolgozott, ki milyen erőállapotban van, akkor legfeljebb pénzfeldobásos alapon hirdethettem volna keretet, ugyanis mindenki a maximumot nyújtotta. Itt csapatszerkezeti kérdéseket kellett tisztázni, különböző formációkat megnézni – rengeteg minent kipróbáltunk egyébként a meccseken és edzéseken, ezek alapján kellett határozni, és hát tényleg nem volt egyszerű… Aki kimaradt, az is óriási munkát végzett – őket tényleg nagyon sajnálom, és mindent köszönök nekik a csapat nevében.”

A női válogatott hétfőn Oroszországba utazik, ahol a Kirishi Kupán vesz részt majd a csajoknak július 16-án az első mérkőzése a hollandok ellen lesz az Eb-n.

Fotó: MTIHozzászólás jelenleg nem lehetséges.