2015 május 22.

Spanyol bajnok a Barceloneta!

Két meccs is elég volt a Barceloneta együttesének, hogy behúzza a bajnoki címet. A Szirányival felálló katalán gárda 2-0-ás sima söpréssel verte a Mediterranit.

(Fotó: Oriol Duran)

Sorozatban a tizedik, összesen a tizenötödik bajnoki címe volt ez a Barceloneta együttesének Spanyolországban. Érdekesség, hogy a döntőben nem a Terrassa együttese volt Szirányiék ellenfele, hiszen az alapszakasz győztese már a negyeddöntőkben elbúcsúzott a Mataró ellen.

A Barceloneta a legjobb nyolc között a Catalunyát ütötte ki, majd következett a Sabadell. A végén a fináléban a Mediterranit nagy fölénnyel ütötte ki a címvédő.

A szezon legjobb kapusának járó díjat az a Mickal Diakonow kapta, aki két szezonon keresztül Pécsett is megfordult. A 2009/2010-es idényt végig védte majd a következő szezonban alig kapott szerepet a lengyel hálóőr, akiknek még a magyar honosítása is szóba került. A legértékesebb játékos, valamint a gólkirály egy személyben a 32 éves Sergi Mora lett, aki a Terrassa együttesében nyújtott idén kiemelkedő teljesítményt.

A Barceloneta így már spanyol bajnokként és a BL címvédőjeként készülhet a jövő héten esedékes Final Six-re.

Spanyol bajnokság, döntő, második mérkőzés:

C.E. Mediterrani – C.N. Atletic-Barceloneta 5-12 (1-2, 1-3, 1-4, 2-3)
Gólszerzők: Ricardo Aguiran 2, Daniel Gonzalez, Guillem Garcia, Jose Rodriguez illetve Felipe Perrone 4, Albert Español 4, Marc Roca, Gonzalo Echenique, Nemanja Ubovic, Roger Tahull.

Első találkozó:

C.N. Atletic-Barceloneta – C.E. Mediterrani 18-6 (3-0, 4-2, 7-2, 4-2)
Gólszerzők: Gonzalo Echenique 4, Gonzalo Lopez-Escribano 3, Felipe Perrone 2, Albert Español 2, Balazs Sziranyi, Bernardo Oneto, Marc Minguell, Marc Roca illetve German Ignacio Yañez 3, Marc Larumbe 2, Jose Rodriguez.

A szezon díjai:

MVP: Sergi Mora (CN Terrassa)
Gólkirály: Sergi Mora (CN Terrassa)
a legjobb kapus: Michal Diakonow (CN Mataro Quadis)

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek