2019 április 23.

10 éve történt a szegedi-csoda

Már egy évtizede, hogy a Tisza-partiak elhódították a LEN-Kupát.

Fotó: delmagyar.hu / archív

Szinte napra pontosan 2009-es április 22-én verte ötméteresekkel a Szeged a Panionioszt és nyerte meg a másodikszámú európai kupa trófeát.

Öröm az ürömben, hogy a dicső múltat, nem a fényes jelen jellemzi, hiszen a Szeged most a másodosztályban szerénykedik a magyar bajnokságban, miután tavaly kiesett a férfi Ob I-ből.

Emlékeztető:

Szeged Beton – Panioniosz 17-13 (2-3, 3-1, 4-1, 0-2, 0-2, 3-1) ötméteresekkel 5-3

Szeged, újszegedi sportuszoda, 1000 néző, vezette: Galkin (orosz), Caputi (olasz)

Szeged Beton: Baksa – Vejzagics 2, Weszelovszky 3, Varga T. 5, Milos Korolija, Komlósi, Török 1. Csere: Lehmann 1, Varga P., 2 Juhász 1, Kuncz, Mihjalo Korolija 2. Edző: Kásás Zoltán.

Panioniosz: Reppasz – Miralisz 1, Mazisz, Kokkinakisz 5, Tomakosz, Papadogkonasz 1, Murikisz 2. Csere: Zamantakisz, Lotszakisz 1, Berisztianosz, Vlontakisz 1, Kapotszisz, Flegasz (kapus). Edző: Ludisz Konsztantinosz.

Az akkori örömittas szavak: 

Kásás Zoltán, vezetőedző: – Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert a görögök egyenlítése után is volt a fiúkban tartás. Van minek örülni, de higgye el mindenki, kegyetlen volt ez a meccs. Korábbi csapataimmal nyertem már két Euroligát, és most magyar gárdával is csúcsra értünk.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek