2016 június 01.

Bajnokok Ligája: Már mindenki a kezdősípszót várja

A holnapi kezdés előtt a főszereplők osztották meg, mit várnak a BL Hatos Döntőjétől. A LEN képviselői és a csapatok vezetői is mind nagyon várják a csütörtöki rajtot.

BL2016060101

A sajtótájékoztatón (Fotó: vizipolo.hu)

Barcelona után két évig Budapest ad otthont a Bajnokok Ligája Final Six-nek. A holnap startoló eseménysajtótájékozatóval indult, ahol Aleksandar Sostar a LEN Büró képviseletében köszöntötte a vízilabdabarátokat.

BL2016060102

Hat csapat, egy cél!


„A LEN elnökének, Paulo Barelli nevében is köszönöm a városnak, Budapestnek és a Magyar Vízilabda Szövetségnek, hogy otthont ad ennek az eseménynek. Jól ismerem ezt a helyszínt, ami egy történelmi jelentőségű uszoda. Sok sikert kívánok minden csapatnak, jó játékot, nagy meccseket kívánok, és azt, hogy legyen szerencsénk az időjárással.”

Ezek után a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Kemény Dénes vette át a szót. A szövetség első embere, örömét fejezte ki, hogy ismét egy rangos eseménynek lehet a házigazdája Budapest, majd emékeztette rá, hogy 900 jegy vár még gazdára, úgyhogy nem árt sietni, aki nem akar lemaradni a háromnapos eseményről.

Marco Birri, a LEN igazgatója is jó hírekkel szolgált, hiszen elmondta, hogy 102 újságíró valamint 38-40 fotós akkreditált. Az érintett nemzetek Tv társasága pedig megkapta a ingyen a közvetítési jogokat, nálunk az M4 Sport fogja adni a mérkőzéseket. A LEN weboldalán pedig stream-en lehet követni az összes találkozót.

Ezek után a csapatok vezetőedzői vették át a stafétát.

Jesus Martin, a Barceloneta trénere bizakodó: „Nagyon elégedettek vagyunk, hogy itt lehetünk. Biztos vagyok benne, hogy nehéz dolgunk lesz a Szolnok ellen. Nagyon szoros meccsre számítok. Itt már mindegyik csapat erős, mi is. Bizakodunk.”

Vjekoslav Kobescsak, a Jug Dubrovnik vezetőedzője: „Nagyon kemény tornára számítunk. Öt friss bajnok és az Eger személyében egy kupagyőztest üdvözölhetünk. Minden csapat megérdemelné, hogy megnyerje a tornát. Papíron két csapat erősebbnek tűnik a többinél, de mi is győzni jöttünk.”

Kósz Zoltán, a Szolnok kapusedzője: „Igazi pikantéria, hogy két magyar csapat szerepel a Final Sixben. Hála az égnek, sikerült a két magyar együttesnek elkerülnie egymást. Nagy valószínűséggel csak a döntőben kerülhetünk össze legközelebb. Nagyszerű meccseket játszottunk a bajnoki döntőben az Egerrel, öt meccsesre nyúlt a finálé, nem is lehetett volna jobb felkészülést elképzelni. Jó érzés, hogy végül, meg is nyertük a bajnokságot.”

Bárány Attila, az Eger elnöke: „Ez a három nap a vízilabda ünnepe lesz. Nagy megtiszteltetés rajta részt venni, de mi nem elégszünk meg ennyivel. Nekünk mindig a következő lépéssel kell foglalkoznunk, ez a feladat jelenleg a Dubrovnik. Nem felejtettük el a tavalyi vereséget ugyanebben a fázisban, és tiszteljük is az ellenfelet. A csapat készen áll arra, hogy továbblépjen egy lépcsővel. Hat olyan csapat vesz részt az eseményen, melyek közül bárki nyerhet”

A Férfi Bajnokok Ligája Final Six programja: (2016. június 2–4., Margitsziget)

Június 2., csütörtök:

A négy közé jutásért:

19.00 ZF-Eger–Jug Dubrovnik (horvát)
20.30 Szolnoki Dózsa-Közgép–CN Barceloneta (spanyol)

Június 3., péntek:

17.30 5. helyért
19.00 Szolnoki Dózsa-Közgép/Barceloneta – Olympiakosz Pireusz (görög)  (elődöntő)
20.30 ZF-Eger/Jug Dubrovnik – Pro Recco (olasz) (elődöntő)

Június 4., szombat:

19.00 bronzmérkőzés
21.00 döntő

 

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek