2017 december 03.

A Szolnok hengerelt – A Tisza-partiak megvédték címüket a Magyar Kupában

Nem hagytak kétséget a szolnokiak a Magyar Kupa fináléjában az OSC ellen. A Tisza-partiak már az első negyedtől kezdve domináltak, végül kilenc góllal győztek és címet védtek.

Budapest, 2017. december 3. A Szolnok játékosai ünneplik gyõzelmüket a férfi vízilabda Magyar Kupa döntõjében játszott A-Híd-OSC-Újbuda - Szolnoki Dózsa mérkõzés végén a fõvárosi Komjádi Béla Sportuszodában 2017. december 3-án. A Szolnok megvédte a címét, miután 13-4-re gyõzött az OSC ellen. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

(MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

A tegnapi elődöntők után, ma már a finálét rendezték meg a Magyar Kupában. Mindkét oldalon voltak hiányzók, hiszen az OSC-nél Becsey Péter, még a Szolnoknál Cseh Sándor töltötte eltiltását.

A találkozón Bátori váltott gólra egy emberelőnyt, majd Zalánki, Prlainovics és Alekszics akciózott egyet, 4-0. A hajrában Tóth szépített, így háromgólos volt a Szolnok előnye. A második nyolc percben Prlainovics vágott be egy ötöst, majd Zalánki már ötre növelre a szolnoki fórt. Sőt, Prlainovics beállította a 7-1-es nagyszünetbeli előnyt.

A fordulás után is folytatódott a szolnoki henger. A Tisza-partiak három góljára, csak Hegedűs tudott válaszolni, 2-11. A záróakkordban már közte tíz is volt, Bátori előnygóljával már 2-12 volt az eredmény. A vége 13-4 lett. A Szolnok így címet védett.

Magyar Kupa, döntő: 

A-Híd OSC Újbuda – Szolnoki Dózsa 4-13 (1-4, 0-3, 1-3, 1-3)

OSC: Bisztritsányi – Brguljan, Kovács G., Hegedüs 1, Erdélyi, Bundschuh, Ubovics. Csere: Gór-Nagy, Randjelovics, Salamon, Seman, Juhász, Tóth M. 3, Barabás (kapus). Vezetőedző: Petik Attila

Szolnok: Nagy V. – Gocics, Bátori 3, Zalánki 3, Mezei, Prlainovics 3, Jansik D. Csere: Hangay, Alekszics 1, Younger 1, Csuk 2, Kis G., Fülöp., Kardos (kapus). Edző: Kovács István

Kovács István a Szolnok szakmai igazgatója az M4 Sport-nak: Megköszönöm a csapatnak a hozzállást. Kicsivel nehezebb döntőre számítottunk. Megyünk tovább, Cseh Sándor nagyon jó munkát végez. Gratulálni tudunk csak a srácoknak.

A Magyar Kupa elmúlt éveinek győztes csapatai:

2011–12 Szeged-Beton VE Groupama-Bp. Honvéd
2012–13 A-Híd-Szegedi VE
2013–14 A-Híd-Szegedi VE
2014–15 Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP
2015–16 ZF-Egri VK
2016–17 Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP
2017-2018 Szolnoki DózsaA hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.

Kapcsolódó cikkek