2015 február 15.

Volvo-kupa: Zárásként szoros győzelem Kanada ellen

A Benedek-csapat a harmadik meccsét is megnyerte a  Volvo-kupán Kanada ellen. Meglepően izgalmasan alakult a találkozó, ahol csak az utolsó percekben tudta a maga javára fordítani  a magyar válogatott a mérkőzést.

 

DSCN0212

Már csak egy kérdés maradt a Volvo-kupa utolsó játéknapján: Vajon a Benedek csapat megőrzi-e veretlenségét a tornán? – Valljuk be, erre jó esélye volt a gárdának, hiszen a nem túl acélos Kanadával mérkőzött meg.

A mai meccsen Varga Dénes és Szivós Márton esett a keretszűkítés áldozatául, tehát Benedek forgatta a csapatot rendesen a három nap során. Ami a nézőket illeti, a zárónapra is sokan látogattak ki a megszépült Laky Károly uszodában és lelkesen biztatták a mieinket.

Rögtön egy góllal kezdődött a találkozó, Erdélyinek tettük előre ő pedig üresen bombázta be. Itt meg is állt a gólgyártás egészen a negyed hajrájáig nem láthattunk gólt, pedig mindent megtettek a srácok. Ekkor Benedek időt is kért egy fórnál, de a Debrecen kapusa védte Vámos lövését. Ezek után, ahogy az ilyenkor lenni szokott jött a kanadai egyenlítő találat, az OSC-ben játszó Graham talált be, 1-1. Fél perccel a nyolc perc vége előtt Manhercz használt ki egy fórt, így ismét nálunk volt az előny, 2-1.

DSCN0363

A harmadik gólunkért igencsak megküzdöttek a fiúk, ez 5 és fél perccel a második negyed vége előtt jött, mikor Decker Ádám tette be Német Toninak a labdát, aki tanárian szakadt el a védőjétől és üresen lőhetett a kapuba, 3-1. A kanadaiak nem adták fel, Taschereau révén zárkóztak a kéksapkások, de szinte rögtön jött a válasz, Vámos egy ötösből ismét kettőre hizlalta az előnyt, 4-2.

A harmadik negyedbe belealudt a válogatott, előbb Constantin-Bicari csökkentette a különbséget majd Robinson egyenlített, ha még ez nem lett volna elég, Bicari révén ismét vezettek a kanadaiak 4-5 volt oda. A záróakkordból bő egy perc telt el, mikor Toni harcolt ki egy ötöst, amit Vámos értékesített. Ezek után egy gyors gólváltás következett, de megint nekünk kellett futni az eredmény után, 6-6. A negyed derekára Erdélyi már a harmadik találatát dobta ezzel pedig ismét vezettünk, 7-6-ra. A negyed hajrájában sem tudtunk elhúzni a kanadaiaktól, az utolsó egy percben egy fórt értékesített Erdélyi ( a lecsorgót kanalazta be, így kialakítva a 9-7-es végeredményt.

IX. Volvo-kupa nemzetközi férfi vízilabdatorna, harmadik nap:

Magyarország – Kanada 9-7 (2-1, 2-1, 0-3 5-2)
Szőnyi út, Laky Károly uszoda, 700 néző
vezette: Colominas (spanyol), Ercoli (olasz)

Magyarország: Nagy – Gór-Nagy, Madaras, Erdélyi 4, Salamon, Bátori, Bedő csere: Manhercz 1, Vámos 2, Angyal 1, Decker Á, Német 1, –  Decker A. (kapus)

Kanada: Alekszics – Capins, MCelroy, Conway 1, Graham 1, Torakis, Vikalo csere: Kappos, Constantin-Bicari 3, Taschereau 1, Radojcsics, Robinson 1 – Halasian (kapus)

Gól/Büntetődobás: 2/3 illetve 0/0
Gól/Emberelőnyből: 5/10 illetve    2/9

Kipontozódott: Oliver Vikalo, Scott Robinson, Jared Mcelroy

A torna végeredménye:

1. Magyarország 9 pont,

2. Horvátország 6,

3. Kanada 1 (23–31),

4. Egyesült Államok 1 (30–47)

A IX. Volvo-kupa különdíjasok:

Legjobb játékos (MVP): Varga Dénes
Legjobb kapus: Dusan Aleksic (Kanada)
Legjobb 21 év alatti játékos: Manhercz Krisztián

 A második napon történt: 

Vélemények a horvátok legyőzése után: “Ez több volt, mint egy meccs…”

Volvo-kupa: remek győzelem a horvátok felett, tornagyőztes a magyar válogatott!

Volvo-kupa: Kanada remek utolsó negyeddel remizett az amerikaiakkal

Az első napon történt:

Vélemények: Benedek elégedett, kíváncsian várja a horvátokat

Átadták a megújult BVSC-uszodát

Volvo-kupa: súlyos vereséget mértünk az amerikaiakra

Volvo-kupa: Könnyed horvát siker a nyitányon

 

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek