2017 október 01.

Sorsoltak az Európa Kupában – Íme, velük játszik a magyar válogatott

Mind a nőknél, mind pedig a férfiaknál már lehet tudni, mely válogatottak lesznek a magyar csapat ellenfelei az LEN által kiírt új sorozatban.

Budapest, 2017. július 25. Egy magyar játékos a férfi vízilabdatorna negyeddöntõjében játszott Magyarország-Oroszország mérkõzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 25-én. MTI Fotó: Czagány Balázs

(MTI Fotó: Czagány Balázs)

Olaszországban, Ostiában kisorsolták az Európa Kupa csoportbesosztását.

Bíró Attila lányai a B-jelű csoportba kerültek, ezek alapján februárban az olasz, a görög, a német és a török válogatott lesz az ellenfelük a csoportban. A fiúknál rendezőként lépne fel Magyarország, így az A-jelű csoportban a spanyolokat, a franciákat, a románokat és a grúzokat fogadhatnánk a Volvo Kupa keretében.

A körmérkőzéses rendszer után a nőknél a hatos döntőbe a csoportokból az első három jut tovább, a csoportgyőztes egyenesen az elődöntőben, még a második a harmadikokkal keresztbe játszik plusz egy kört. A férfiaknál a csoportkör után nyolcas döntőre kerül sor, ide az A- és a B-jelű csoportokból három, míg a C-ből kettő csapat jut be. Itt majd két csoportot alakítanak ki.

A nőknél az első kört február 1. és 4. között rendeznék, míg a férfiaknál február 15. és 18. között. A gyengébbik nemnél március 23. és 25. között kerülne sor a Hatos döntőre, míg a férfiaknál április 5. és 8. között.

Nők:
A-csoport (rendező: Spanyolország):
Hollandia, Spanyolország, Oroszország, Franciaország, Horvátország

B-csoport (rendező: Görögország):
Magyarország, Olaszország, Görögország, Németország, Törökország

Férfiak:
A-csoport (rendező. Magyarország):
Magyarország, Spanyolország, Franciaország, Románia, Grúzia

B-csoport (rendező Horvátország):
Szerbia, Görögország, Horvátország, Hollandia, Törökország

C-csoport (rendező: Olaszország):
Montenegró, Olaszország, Oroszország, NémetországHozzászólás jelenleg nem lehetséges.