2016 augusztus 15.

Rio 2016 – Az olaszok kiakadtak, a férfi vízilabda torna beszüntetését kérik

Bosszankodnak az olaszok a tegnapi eredmények miatt, a taljánok teljesen kiakadtak a taktikázás és a matekozás miatt. Példátlannak nevezik a meccsek eredményeit és a férfi torna beszüntetését kérik. 

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 3. Az úszó- és a vízilabdaversenyeknek helyet adó Olimpiai Uszoda a Rio de Janeiró-i Olimpiai Parkban 2016. augusztus 2-án, három nappal a riói nyári olimpia kezdete elõtt. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Az olimpia szellemiségével nem összegyeztethetők az ilyen esetek – írja a waterpolopeople.com
(MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

Mint mi is beszámoltunk róla, – finoman fogalmazva is – tegnap érdekes eredmények születtek. A címvédő horvátok a pont nélküli franciáktól kaptak ki, míg az ausztrálok simán verték a vb bronzérmes görögöket. Tegyük ide az olaszok eredményét is, akik az amerikaiaktól szenvedtek vereséget. A waterpolopeople.com teljes kiakadta az eredményeket látva, jobban mondva egy meccstől totálisan, a francia-horváttól. “Az augusztus 14-i nap az olimpia bohózata volt. 17 óra 50 perctől 22 óra 55 percig nem játszottak vízilabdát. A soha nem látott szégyen a horvátok Franciaország elleni vereségében csúcsosodott ki.”Kérjük, fejezzék be a férfi vízilabdatorna küzdelmeit és ne hirdessenek győztest.”

Az egész számolgatás arra ment ki, hogy senki nem akart játszani az A-csoport negyedik helyezettjével Szerbiával, a horvátok főleg nem, így Dejan Szavics együttese – a B-jelű hatos első helyzettjével – Spanyolországgal játszik. A Benedek-csapat nem számolgatott, így csoportgyőztes lett és a negyeddöntőben Montenegróval játszik az együttes.

Érdekesség, hogy nem ez az első eset, hogy egy-egy csapat számolgatott. Emlékezhetünk rá, az olimpiai kvalifikációs tornán a franciák furcsa meccsen kaptak ki Kanadától, így elkerülték a jóval erősebb spanyolokat és végül a hollandok ellen váltották meg a riói repülőjegyüket (lett is belőle ügy).

Mindenesetre innetől nem lehet taktikázni, hiszen holnap már az egyeneskieséses szakasz kezdődik.

A további program: 

A negyeddöntők párosításai: (magyar idő szerint)
augusztus 16., kedd, 16.00: MAGYARORSZÁG–Montenegró
augusztus 16., kedd, 17.20: Görögország–Olaszország
augusztus 16., kedd, 20.10: Brazília–Horvátország
augusztus 16., kedd, 21.30: Szerbia–SpanyolországHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek