2016 június 17.

Olasz fiaskó Messinában

Barátságos mérkőzésen fricskázták meg az olaszokat az amerikaiak. Ezek után Campagna keretet hirdetett a világligára, meglepetéssel. 

Vodafone magyar olasz8
Messinában találkozott az olasz és az amerikai válogatott. A kétkapuk mellett egy félhivatalos barátságos meccset is játszottak a felek, amelyet végül Dejan Udovcsics együttese nyert meg.

Mindkét együttes hivatalos Huizhouban, ahol kedden megkezdődik a Világliga Szuperdöntője. A talján mester ma a tornára keretet hirdetett. A csapatból kimaradt Alex Giorgetti, sőt Fabio Baraldi is, akik az elmúlt évek világeseményein rendre ott voltak a csapattal. Az olasz mester viszont a fiataloknak szavazott bizalmat, így 23 esztendős Gabriele Vassallo valamint a 21 éves Alessandro Velotto is bizonyíthat. A világligán olasz válogatott az ausztrálok, a japánokkal és a görögökkel találkozik a csoportkörben, míg az amerikaiak a szerbekkel, a brazilokkal és a kínaiakkal csap össze.

Barátságos mérkőzés:

Olaszország – USA 6-7 (0-1, 2-2, 2-2, 2-2)

Olaszország: Del Lungo, F. Di Fulvio 1, N. Gitto, Figlioli 2, Giorgetti, Bodegas 2, Giacoppo, Nora, C. Presciutti, Velotto, Figari, Baraldi 1, A. Fondelli, Vassallo. Szövetségi kapitány: Campagna.

USA: Moses, Holland, Vavic, Obert, Roelse 1, Cupido, Samuels 2, Hallock, Bowen 2, Dunstan, Smith, Mann 2, Baron. Szövetségi kapitány: Udovicsics.

Az olasz válogatott Világliga kerete: 

Marco Del Lungo, Alessandro Nora, Christian, Nicholas Presciutti (AN Brescia), Gabriele Vassallo,  Alessandro Velotto (CC Napoli), Stefano Luongo (Carpisa Yamamay Acquachiara), Matteo Aicardi, Massimo Giacoppo, Andrea Fondelli, Michael Bodegas, Francesco Di Fulvio, Niccolò Gitto, Niccolò Figari, Pietro Figlioli (Pro Recco).

A Világliga csoportjai illetve menetrendje: (Huizhou, Kína)

A-csoport: Ausztália, Görögország, Japán, Olaszország
B-csoport: USA, Szerbia, Brazília, Kína

Meccsnapok:

Június 21., kedd:
Szerbia-Brazília
Görögország-Japán
Ausztrália-Olaszország
USA-Kína

Június 22., szerda:
Ausztrália-Japán
Görögország-Olaszország
USA-Brazília
Szerbia-Kína

Június 23., csütörtök:
Szerbia-USA
Görögország-Ausztrália
Japán-Olaszország
Brazília-Kína

Június 24., péntek, negyeddöntők:
2A-3B
3A-2B
1A-4B
4A-1B

Az elődöntőket illetve a döntőt június 25-én és 26-án rendezik.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek