2016 július 15.

Győzelemmel rajtolt a Benedek-csapat a BENU-kupán

Legyőzte férfiválogatottunk az olimpiai bajnok Horvátországot a BENU-Kupán.

benuffiak01

(Fotó: vizipolo.hu)

Ma a férfiak is megkezdték a BENU-Kupát. Az ausztrálok valósággal átgázoltak a grúzokon, hiszen 20-6-ra győztek.

Az esti utolsó meccs már az olimpiai címvédő és a Benedek-csapat között zajlott. Telt ház fogadta a csapatokat. Nálunk Varga Dénes kihagyta a mérkőzést, hátfájdalmai miatt, de nincs komolyabb baj csapatkapitányunkkal. Az első negyedben bekezdtek a csapatok. Háromszor is nálunk volt az előny, azonban Vámos, Kis és Erdélyi találatára is érkezett válasz, 3-3. A második nyolc percben Setka tudott duplázni, 3-5. Ezek után Petkovics is betalált, de Tóth találata a legjobbkor érkezett, így 6-4 volt oda a nagyszünetben.

A fordulás után Buslje labdája talált utat a hálóba, majd Zalánki egy fórból, középről lőtt elemi erővel a hálóban 5-7. Ekkor valami elindult, hiszen bő egy perc alatt még kettő érkezett, Tóth majd Vámos is villant, 7-7. A hajrában sem engedték egymást a felek, Setka góljára jött Zalánki válasza, így az utolsó negyed előtt 8-8 volt az állás. A záróakkordban mesterien értékesítettünk egy fórt, Zalánki adta be Szivósnak, ő pedig bepofozta, 9-8. Nem tartott sokáig az előny, hiszen Macan használt ki egy előnyt, 9-9. A hajrában rendesen potyogtak a gólok, két perc volt hátra, mikor Zalánki már a harmadik gólját zúdította a kapuba, így 12-11 volt ide az állás. Az utolsó percben Kis Gábor szállított egy fórt, Benedek rögtön időt kért, az előnyt azonban nem sikerült gólra váltani. A horvátoknak megvolt a lehetőségük az egyenlítésre, de Nagy Viktor védett, így maradt a 12-11.

BENU-Kupa, harmadik nap: 

Magyarország – Horvátország 12-11 (3-3, 1-3, 4-2, 4-3)

Magyarország: Nagy V. – Erdélyi 2, Vámos 1, Decker Á., Szivós 2, Varga Dániel, Tóth M. 2. Csere: Zalánki 3, Manhercz, Hosnyánszky 1, Kis G. 1, Bedő. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

Horvátország: Pavic – Petkovic 3, Loncar, Jokovic, Muslim, Buslje 2, Sukno 3. Csere: Buric, Bukic, Krapic, Setka2, Macan 1. Szövetségi kapitány: Ivica Tucak

Gól/emberelőny: 5/10, ill. 4/10

Benedek Tibor a vizipolo.hu-nak: Örülök a győzelemnek, örülök annak, hogy háromgólos hátrányból fel tudtunk jönni. Fontos volt, hogy most nyertünk, hiszen az utolsó horvátok elleni találkozón kikaptunk. Szüksége volt a csapatnak arra a hitre, hogy lássa mennyi erő van benne.

Zalánki Gergő: Örülök, hogy így mehetünk az olimpiára, hogy utoljára mi nyertünk a horvátok ellen. Kis önbizalommal többet ad, hogy három gólt lőttem.  Ugyanúgy teszem a dolgom tovább.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek