2016 szeptember 29.

Az 1. forduló játékosa: Gyárfás Tamás

Rögtön a nyitányon parádés játékkal rukkolt elő a Honvéd és a Miskolc, a döntetlenre végződött partin. A Kőér utcaiak új igazolása a legfontosabb pillanatban szerzett sorsdöntő gólt.

gyarfastamas01vizilabda

Gyárfás Tamás – jobbra – jó teljesítménnyel rukkolt elő már a nyitányon (Fotó: Honved Vízilabda/facebook)

Nem múlt el izgalmak nélkül ez a forduló, mint emlékezhetünk a nyitányán egy végletekig kiélezett meccset játszott egymással a Honvéd és a Miskolc. Tegnap aztán a forduló zárómeccséről nem is beszélve, mikor a Vasas az utolsó másodpercekben szerezte meg a győzelmet a Debrecen ellen.

Több kiemelkedő teljesítmény is volt a fordulóban, de mi a Honvéd új igazolását, Gyárfás Tamást láttuk a legjobbnak. Négy góljával csapata zászlóshajója volt, ebből hármat az utolsó negyedben szerzett. Érdekesség, hogy ez a három találata a mérkőzés utolsó három gólja is volt egyben. A legutolsót pedig szinte a dudaszó pillanatában lőtte, ezzel 11-11-re mentve a találkozót.

A fiatal 22 éves balkezest, “gátlástalannak és gólerősnek” jellemezték még a nyáron, amikor a Honvéd bemutatta új igazolásait. Nem véletlen volt tagja az U18-as válogatottnak sem, mely gárda 2012-ben ezüstérmet nyert Perthben a vb-n. Egy évvel később pedig 4. lett az U20-as világbajnokságon.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.