2016 április 17.

A FINA vizsgálja a francia-kanadai meccset

Nem múlt el nyomtalanul az ominózus Franciaország-Kanada mérkőzés. A FINA már vizsgálja a találkozót, amennyiben elmarasztalja a gallokat a hollandok jutnak ki az ötkarikás játékokra.

franciaorom2016

Lehet, túl korán örültek a franciák (Fotó: twitter)

Franciaország 24 év után jutott ki az olimpiára, ám lehet, hogy mégsem utazik a csapat Rióba. Ugyanis a FINA vizsgálja a Franciaország-Kanada mérkőzést. Mint ismeretes, a gallok 13-5-re elvesztették az összecsapást, így a sorsdöntő negyeddöntőben elkerülték a jóval erősebb spanyolokat és a hollandokkal játszottak, mely együttest végül ötméteresekkel vertek.

A FINA ellenőrizni akarja, hogy a Kanada elleni találkozón győzni akartak-e a franciák vagy szándékosan kaptak-e ki. Ha beigazolódik, hogy nem tettek meg mindent a sikerért, úgy lehet, hogy az torna során végül ötödik helyen végző Hollandia utazhat Rióba. – írja a wpdworld.com.  Az üggyel kapcsolatban egy petíciót is útjára indítottak.

Mindenesetre érdekes lenne, ha a Hollandiát látnánk az olimpián nem pedig a franciákat.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.