2015 február 11.

Bajnokok Ligája: Egygólos egri vereség Szerbiában

A mérkőzésen a harmadik negyedet leszámítva jól játszott az Eger, azonban az ominózus nyolc percben állva hagyta a Kragujevác a hevesi alakulatot…

OSC_Eger_OBI_62

Az Eger az előző fordulóbeli győzelmével továbbjutó helyre ugrott a Bajnokok Ligája csoportjában. Ma az első kör zárásaként Kragujevácba utazott a hevesi alakulat, hogy tovább növelje pontjainak számát. A szerb együttes a mérkőzés előtt az utolsó helyen szerénykedett a gruppettóban, tekintve, hogy a Barceloneta is megszerezte első győzelmét.

Jól kezdődött a mérkőzés, hiszen Hosnyánszky gyönyörű távoli góljával vezetett az Eger, majd Dedovics kiengyenlített. Az egri Csuk is beköszönt, a másik csapatban pedig testvére egalizált. Basara a hajrára először juttatta vezetéshez a szerb együttest, ekkor Dabrowski időt kért és Erdélyi 3-3-ra módosította az állást.

A második negyedben Hárai ismét az Egerhez ragadta a vezetést, majd továbbra is a hevesiek tudták diktálni a tempót, köszönhetően Hosnyánszky távoli bombáinak, amivel Radics nem tudott mit kezdeni. A nagyszünetre 7-6-re vezetett is a magyar együttes.

 OSC_Eger_OBI_21

A harmadik nyolc percben átvette a szerb csapat a meccs irányítását. Előbb Vukcsevics majd Basara góljaira nem tudtunk válaszolni, sőt Marko Csuk révén már 10-8-ra módosult az állás. A záróakkordra pedig már három volt közte.

Az utolsó negyedben maradt a közte három sokáig, Hárai egy megúszásból még kettőre visszahozta a reményeket, de aztán kimaradtak a továbbiakban a magyar lehetőségek, bár egyre sikerült feljönni, egyenlíteni azonban nem s 12-11-re győzött a szerb alakulat.

Bajnokok Ligája, 5. forduló:

Radnicski Kragujevác – ZF -Eger 12- 11 (3-3, 3-4, 5-1, 1-3)
Gólszerzők: Dedovics 4, Marko Csuk 4, Basara 2, Vuksanovics 1, Petkovics 1 illetve Hosnyánszky 4, Szivós 2, Milos Csuk 1, Biros 1, Erdélyi 1

A csoport állása:

1. Pro Recco 12 pont
2. ZF-Eger 7 pont
3. 3. Radnicski 6 pont
4. Brescia 5 pont
5. Barceloneta 5 pont
6. Olympiakosz 4 pont

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek